U 75. godini u Varaždinu preminuo Josip Piskač, istaknuti nogometni djelatnik

| 25.5.2017. u 20:12h | Objavljeno u Sport

Nakon kratke i teške bolesti u 75. godini u Varaždinu je preminuo Josip Piskač, istaknuti nogometni djelatnik. Igračku karijeru počeo je 1963. godine u Mladosti iz Biškupca.  Odanost prema nogometu nastavio je kao trener u matičnom klubu, a tom je pozivu ostao vjeran do  posljednjih dana života.

Bio je jedan od prvih varaždinskih trenera s profi licencom. Uz stalno stručno usavršavanje dosegnuo je  mjesto u samom vrhu Zbora nogometnih trenera Hrvatske, gdje je obnašao dužnosti predsjednika i tajnika.

Impresivan je bio njegov trenerski put, od početaka u prvoj i najvećoj ljubavi biškupečkoj Mladosti, preko varaždinske Slobode, Udarnika, Podravine, Metalca, zatim Graničara, Čakovca i još nekoliko klubova u Međimurju.  Najveće je dostignuće ostvario sredinom 70-ih prošlog stoljeća kada je s Trnjem iz Trnovca bio u vrhu tadašnje Hrvatske lige.

Među brojnim priznanjima koje je dobio za svoj rad izdvaja se Zlatna plaketa SFK Varaždin, te Nagrada za životno djelo Zbora nogometnih trenera Varaždina, među čijim je bio suosnivačima.

Posljednji ispraćaj Josipa Piskača bit će sutra, u petak, u 14 sati, na varaždinskom Gradskom groblju.