Članovi Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica

Tri naslova prvaka Hrvatske u katama za AIK iz Varaždinskih Toplica

| 5.11.2017. u 12:22h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Karate kluba AIK održano je Prvenstvo Hrvatske Odbora za Kyokushin Hrvatskog Karate Saveza u Varaždinskim Toplicama. Natjecanje u katama uveličale su ravnateljica osnovne škole Goranka Štefanić i gradonačelnica Dragica Ratković koja je ujedno i otvorila natjecanje.

U zanimljivim dvobojima karatisti AIK-a su osvojili čak 15 medalja. Najsjajnija odličja osvojili su Lana Šebrek-Blažotić u kategoriji mlađih učenica s tri uvjerljive pobjede 3:0, 3:0 i u finalu 2:1, zatim Roko Kalničanec u kategoriji učenika također s tri pobjede, sve po 3:0, te na kraju Jana Huzjak u juniorkama iako je po godinama kadet. Ona je s tri pobjede: 4:1, 3:2 u polufinalu i 4:1 u finalu zaokružila najbolje rezultate AIK-a.

Srebra su porazima u finalu osvojili Josipa Horvat u cicibanima, Petra Sakač u mlađim učenicama, Lana Kalničanec u učenicama, Antonio Jakopović u učenicima i Lea Rissi u juniorkama.

Suci su nagradu za najbolju žensku izvedbu kate dodijelili Lani Kalničanec čime joj je pripala posebna nagrada. Za treća mjesta u svojim kategorijama izborili su se Elena Hrženjak, Tajana Valent, Karlos-Tomislav Trobić, Lucija Janušić, Sebastijan Sakač, Karlo Nofta i Lara Hrastić.

Natjecatelje je vodio trener Saša Josip Milec, a za AIK nema predaha jer već 25. ovoga mjeseca slijedi nastup na međunarodnom turniru u Zagrebu.