TREĆA NL SJEVER Varteksu dolazi Dinamo, Podravina kod Rudara

| 10.11.2023. u 13:29h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Sjever sutra će se igrati utakmice 13.,pretposljednjeg kola ove godine. Momčad Varteksa će na stadionu Sloboda ugostiti Dinamo iz Domašinca.

Varteks je trenutačno na 4. mjestu tablice s 22 boda, dok je Dinamo na 6. mjestu s 14 bodova.

Bumbari su dosad u sezoni poraženi tek dva puta, i to nije bilo od ekipa iz gornjeg dijela tablice, već od Dinama i Graničara.

No, to nije razlog za podcjenjivanje ikoga, u stručnom stožeru Bumbara toga nema, već je jednostavno činjenica da su u Domašincu Varteksovci primili čak četiri gola, a dali tek jedan, i doživjeli najteži poraz sezone.

- Puno smo analizirali upravo tu utakmicu u Domašincu. I puno smo iz nje naučili – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa, a prenosi klupski portal.

Dobra vijest jest da je forma Varteks u usponu, u posljednje četiri utakmice osvojili su Bumbari 10 od mogućih 12 bodova, i to bez primljenog gola.

- Mislim da je u zadnje četiri prvenstvene utakmice evidentan rast forme. Što sezona odmiče kraju sve bolje izgledamo, i igrom i energetski i kondicijski, a mislim da je to dobar pokazatelj da metode trenera Vukelića daju sve bolje rezultate – ističe njegova 'desna ruka' Marko Trojak.

Struku posebno mora radovati činjenica da su bez primljenog gola, što je u utakmicama gdje su gubili bodove nerijetko bio glavni problem – nespretno primljeni golovi.

- Iz tjedna u tjedna radimo i napad i obranu, ispravljamo greške. Dugo smo tražili četvorku iza, evo sad je tu Anđelković na kojeg se može računati, što je također plod rada struke. Treba vremena da se to uigra, sad smo to posložili, i mogu reći da smo zadovoljni da ne primamo golove – ističe Trojak.

Što se pak tiče prve ekipe, u kadar se vraća Romario Matova, možda i ključni veznjak Bumbara, a vjerojatno će spreman biti i Jura Kos. Treniralo se uglavnom u Beretincu, jer su na tamođnjem igralištu i reflektori, a atmosfera je bila odlična.

- Priključili smo ovaj tjedan i sve juniore, a priključio nam se i trener Herceg stvarno nas je bilo dosta na treningu. Bila je baš dobra, odlična atmosfera, i mislim da smo dobro spremni za subotu – ističe Marko Trojak.

Podravina, koja se nalazi na 5. mjestu sa 16 bodova, gostovat će sutra kod drugoplasiranog Rudara u Murskom Središću. Rudar ima 23 boda, sedam manje od vodećeg Poleta.

Sve će sutrašnje utakmice početi u 13 sati i 30 minuta.