Potpišite peticiju o redovnom vršenju sanitarne kontrole u hrvatskim rodilištima Foto: Ilustracija

Potpišite peticiju o redovnom vršenju sanitarne kontrole u hrvatskim rodilištima

| 18.2.2016. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno

Nakon tragičnog događaja koji se zbio u vinkovačkom rodilištu, žene i majke su preko Facebook stranice "Iskustva mama u hrvatskim rodilištima" pokrenule potpisivanje peticije o redovnom vršenju sanitarne kontrole u hrvatskim rodilištima.

- Želimo da se redovno vrše sanitarne kontrole te kontrole nadređenih, koje će utvrdite kakva je situacija u pojedinom rodilištu u Republici Hrvatskoj. Ne želimo danima spavati na krvavim plahtama, želimo uredan i sterilan prostor. Želimo da nam porod ostane kao najljepše sjećanje, a ne kao doživotna trauma i gubitak najmilijih. Prekinimo skakanja po trbuhu te uvrede od strane naših doktora i babica - stoji u apelu petcije koju možete potpisati ovdje.

Podsjetimo, hrvatsku javnost ovih je dana zgrozio događaj u vinkovačkoj bolnici koji se zbio krajem siječnja ove godine, kada je zbog greške liječnika rođeno mrtvo dijete.

Ovih dana Ministarstvo zdravlja osnovalo je Stručno povjerenstvo koje će provesti zdravstveno-inspekcijski nadzor u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci i utvrditi činjenice u slučaju poroda i mrtvorođene bebe rođene u toj bolnici.

Označeno u