Lepoglava dobila državnu potporu od 90 tisuća kuna

VV | 18.5.2017. u 14:39h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je završen javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu, a na koji se javio i Grad Lepoglava, Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uručio je gradonačelniku Marijanu Škvariću Odluku o dodjeli sredstava kapitalne pomoći za projekt energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete.

Radi se o projektu vrijednom 253.015,60 kuna od čega država dodjeljuje 90.000,00 kuna.

- Nastavak je ovo projekta postavljanja energetski učinkovite javne rasvjete na cijelom gradskom području. Nakon što smo već ranije postavili više od 900 energetski učinkovitih rasvjetnih tijela nastavljamo s njihovim postavljanjem na području Kamenice i Crkovca. Kad se obnovi niskonaponska mreža s novim trafostanicama na području Višnjice, a što Elektra planira učiniti nakon što provede postupak javne nabave koji je u tijeku, projekt postavljanja učinkovite javne rasvjete nastavit će se i na tom području – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Postavljanjem nove javne rasvjete u Crkovcu koja počiva na LED tehnologiji, prva takve vrste na području grada, Lepoglava polako ulazi u jedan moderniji oblik komunalnog uređenja koje će s jedne strane štedjeti novac, a s druge građanima pružati bolji komunalni standard.