Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić: Obje reprezentacije u Varaždinu imaju idealne uvjete Foto: Martin Novosel

Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić: Obje reprezentacije u Varaždinu imaju idealne uvjete

Varaždinske vijesti | 28.5.2019. u 17:46h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatske odbojkaške reprezentacije u Varaždinu sutra igraju prve domaće utakmice Europske zlatne lige u Areni Varaždin. Novi je ovo uzlet hrvatske odbojke koji s nestrpljenjem očekujemo. Uzbuđenje u gradu se osjeti na svakom koraku što je potvrdio i sam gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

- Iznimno mi je drago da su odbojkaške reprezentacije ovdje. Ovo je prvi puta da su i muška i ženska reprezentacija u istom sportu u Areni Varaždin. Siguran sam da će ih naši Varaždinci bodriti. Tradicija odbojke u ovome gradu je duga i jaka, imali smo i državne prvake te se nadam da će ljudi prepoznati atraktivnost odbojke - zaključio je Čehok.

_DSC5163.jpg

Hrvatske reprezentativke grupnu fazu domaćih utakmica otvaraju s Mađarskom sutra, 29. svibnja u 19 sati, a nastavljaju s Austrijom 1. lipnja i završavaju s Francuskom 15. lipnja. Našim seniorkama ovo će biti izvrsna priprema za Final Four u kojoj će dočekati najbolje iz drugih grupa, odnosno pravu elitu europske odbojke.

_DSC5177.jpg

- Nakon prve odigrane utakmice u Austriji gdje smo pobijedile 3:2 atmosfera je vrlo pozitivna. Utakmica je bila vrlo teška. Sutra po prvi put igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nakon dugo vremena igramo u Varaždinu i očekujemo podršku s tribina jer znamo da je Varaždin uvijek bio odbojkaški grad. Srećom, nemamo ozljeda i nastavljamo uspješno sa svojim radom i očekujemo Mađarice i Austrijanke te nakon toga spremamo se za putovanje u Mađarsku! - izjavila je reprezentativka Sanja Gamma.

Hrvatski reprezentativci s Estonijom sutra igraju prvi u 16:30 sati. Sa Španjolskom igramo 1., a s Nizozemskom 15. lipnja. Seniorima će ovo biti prvo veliko natjecanje pod vodstvom novog izbornika Emanuela Zaninija te vjeruju da će moći izboriti Final Four za seniore koji se igra u Talinu 21. i 22. lipnja.

_DSC5185.jpg

- Ovo nam je prva domaća utakmica u Europskoj ligi, a druga ukupno. Nakon dobre igre u Nizozemskoj, nažalost izgubili smo 3:2. sada očekujemo još bolju igru. Estonci su prošlogodišnji prvaci Europske lige koji su jako nezgodan protivnik i možemo očekivati dobar meč sutra protiv njih. Mi smo skroz nova ekipa ove godine s novim trenerom, nemamo nikakav imperativ rezultata te težimo graditi što veći naš nivo u ovoj Europskoj ligi i vidjet ćemo dokle ćemo stići - izjavio je reprezentativac Ivan Raič.

Obje reprezentacije u Varaždinu imaju idealne uvjete istaknuo je stručni tajnik HOS-a Frane Žanić.

_DSC5166.jpg

- U Varaždinu smo već dva tjedna s ženskom reprezentacijom, a muška je ovdje u tjedan dana. Uvjeti su izvrsni. Iza nas su odigrana prva gostujuća kola, odnosno utakmica sa Nizozemskom s muškom reprezentacijom i kojoj su pokazali odličnu igru. To nam daje poticaj i nadu da možemo sutra protiv Estonije upisati pobjedu. Što se ženske reprezentacije tiče, malo je kompliciranije, budući da su nam se izbornik i kapetanica priključili neposredno dan ranije, prije prvog kola u Austriji, dok nam se Sanja Gamma tek danas priključila Mislim da smo tu napravili smjenu generacija, okrenuli smo se mladim nadama kojima je ovo prvi put da imaju određenu važniju ulogu u reprezentaciji gdje se nije lako odmah prilagoditi na taj visoki nivo i intenzitet utakmica - rekao je Žanić.

Prijenos obje sutrašnje utakmice možete pratiti na Arena sportu. Ulaz na sve utakmice je besplatan za sve posjetitelje.