Varaždinski par Petra Petek (desno) i Ivana Malobabić i u Bjelovaru je došao do nove pobjede

Stolnotenisačice Varaždina prezimljavaju na 2. mjestu Superlige

| 10.12.2017. u 09:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Odigrano 9. kolo ženske stolnoteniske Superlige za ekipu Varaždina nije donijelo ništa novog. Gostovale su u Bjelovaru gdje su pobjedile istoimeni sastav rezultatom 4:1. Ivana Malobabić i Petra Petek opet su pokazale da su klasa za sebe i sigurnim pobjedama bez izgubljenog seta zadržale gotovo savršen skor u ovoj polusezoni.

U prvom meču Ivana Malobabić igrala je protiv Magdalene Basić. Nakon neizvjesnog prvog seta kojeg je dobila sa 13:11, u ostala dva seta protivnici je dala samo mrvice, prepustivši joj samo devet poena. Petra Petek svladala je Tamaru Ramić s glatkih 3:0 , a jedini neizvjestan susret bio je između Tene Kovaček i dvije godine starije juniorke Ivane Grgić.

Nakon gubitka prvog seta Kovaček je furiozno osvojila drugi set sa 11:4. No Grgić istom mjerom uzvraća u trećem, da bi Tena propustila nekoliko prilika za ulazak u peti set . Četvrti je izgubila sa 14:12. Šteta, da je došlo do petog seta, Tena je mogla ostvariti i svoju prvu superligašku pobjedu.

Tena Kovaček ima samo 14. godina. Susret parova nije donio nikakvu neizvjesnost. Par Petek – Malobabić završio je polusezonu bez poraza. Jučerašnji meč protiv Basić i Ramić dobile su 3:0, a istim rezultatom završio je i meč između Petek i Basić.

Odlična polusezona za ekipu STK Varaždina, i sjajno drugo mjesto na prvenstvenoj ljestici. Sada slijedi zimska stanka koju će ekipa iskoristiti za zimske pripreme koje će djelomično biti u Varaždinu i na Krku. Nastavak sezone bit će 20. siječnja 2018. godine, gostovanjem kod trećeplasiranog Aquaestila iz Duge Rese.