Jelena Vukelić je osvojila zlato u kategoriji mlađih kadetkinja Foto: STK Varaždin

STK Varaždin se vratio s Kupa grada Bjelovara sa jednim zlatom i dvije bronce

| 25.9.2017. u 18:45h | Objavljeno u Sport

Protekli vikend u Bjelovaru je održan 9. po redu Kup grada Bjelovara koji je za mlađe članove i članice STK Varaždina bio više nego uspješan. Iz Bjelovara su se vratili sa jednim zlatom i dvije bronce.

Najsjajnije odličje, ono zlatno, osvojila je Jelena Vukelić u mlađim kadetkinjama ostvarivši sve pobjede na turniru. Jedini teži meč imala je u polufinalu protiv Brune Borovec koju je dobila u pet setova. Kako se kasnije ispostavilo, bilo je to finale prije finala jer je u finalu sigurnom igrom pobjedila Tamaru Nakić iz GSTK Zagreba 3-0.

U kadetkinjama je Tena Kovaček osvojila brončanu medalju nakon izjednačenog meča i poraza u pet setova od Hane Lončarević iz Tisa, dok je u najmlađim kadetima, mladi i perspektivni član STK Varaždina, Simon Dvorski isto tako osvojio brončano odličje nakon što je u pet setova tijesno izgubio od svojeg protivnika iz Zagreba.

Na istom turniru Viktor Kukolja je zaustavljen u osmini finala mlađih kadeta, dok je Matej Stočko zaustavljen kolo prije, a Lucija Sitar izgubila je u četvrtfinalu kadetkinja. Osim njih, na turniru su nastupili i Fabijan Morandini Bojanić u klincima i Dora Slunjski u mlađim kadetkinjama.

Istovremeno, trener STK Varaždina, Saša Suhodolčan, protekli je tjedan vodio hrvatsku žensku juniorsku reprezentaciju u sastavu Andrea Pavlović, Leona Šantek i Marta Vukelić na jakom međunarodnom turniru u slovenskom Otočcu koja je u ekipnom dijelu poražena tek u četvrtfinalu od kombinirane ekipe reprezentacija Tajlanda, Amerike i Velike Britanije.