Seniori Športsko ribolovnog kluba Varaždin-Interland Marcel Van den Eynde

Seniori ŠRK Varaždin-Interland Marcel Van den Eynde pobjednici hrvatskog Kupa

| 18.7.2019. u 09:19h | Objavljeno u Sport

 Seniori Športsko ribolovnog kluba Varaždin-Interland Marcel Van den Eynde osvojili su naslov pobjednika hrvatkog Kupa. Završnica Kupa HŠRS-a održana je po sunčanom i vjetrovitom vremenu na jezeru Jegeniš ( seniori i juniori ) i jezeru Šoderica ( seniorke i juniorke ) u Koprivnici, u organizaciji Hrvatsko športsko ribolovnog saveza i Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-Križevačke županije.

Pokrovitelji najmasovnijeg natjecanja, u lovu ribe, u Hrvatskoj bili su općina Drnje i Legrad te drugi. Nastupilo je 59 ekipa u 4 kategorije,19 u seniorskoj, 15 u juniorskoj, 16 kod seniorki i 9 ekipa u konkurenciji juniorki, ukupno 177 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a nakon održanih županijskih i zonskih natjecanja.

Riba je malo slabije grizla prvi, a bolje drugi dan, zbog promjene vremena, a lovila se uklija, sunčanica, grgeč, crvenperka kod seniora i juniora, a i patuljasti somić, žutooka i šaran kod seniorki i juniorki. Nakon dva natjecanja i završnog ručka podijeljene su medalje i pehari za najbolje ekipe i pojedince u ukupnom ekipnom i pojedinačnom plasmanu.

Medalje i pehare podijelili su predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever i predstavnici općina Drnje i Legrada. Iz Varaždinske županije nastupile su i juniori ŠRD-a Ivanec koji su osvojili 3.mjesto, seniorke ŠRD-a Ivanec zauzele su 4.mjesto, seniorke ŠRD-a Diver iz Ljubeščice 8.mjesto,a na istoj su poziciji natjecanje okončali juniori ŠRD-a Novi Marof, kao i juniorke ŠRD-a Linjak iz Velikog Bukovca, dok su juniori tog kluba natjecanje okončali na 11.mjestu.

Pojedinačnu medalju osvojio je junior ŠRD-a Novi Marof Sebastijan Uranić koji je osvojio drugo mjesto.