Seniori karate reprezentacije Hrvatske u Varaždinu se pripremaju za Europsko prvenstvo

VV | 28.4.2018. u 16:23h | Objavljeno u Sport

Seniorska karate reprezentacija Hrvatska od srijede, 25. travnja, do srijede, 9. svibnja, u Varaždinu se priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 13. svibnja održavati u Novom Sadu u Vojvodini (Srbija). Izbornik reprezentacije, Varaždinac Esad Garibović, na pripreme je pozvao 11 najboljih hrvatskih karatista. 

- Devetorica će ići na Europsko prvenstvo, a dvojica su sa šireg spiska i ovdje su sparing partneri za vrijeme priprema. U Novi Sad idemo braniti europsku ekipnu broncu s prošlogodišnjeg prvenstva. Napast ćemo i zlato. Imamo ambicije na zdravim nogama, vrhunska smo ekipa, a još ćemo neke stvari poboljšati u ova dva tjedna u Varaždinu, imamo dosta vremena. Možemo se nadati boljem rezultatu od prošlogodišnjeg u Turskoj - rekao je izbornik Garibović. A da hrvatska reprezentacija ima dobre osnove za velika očekivanja, govore i imena onih koji se pripremaju u Varaždinu.
- Tu je Anđelo Kvesić sa svjetskom broncom, njegov brat Ivan koji je osvajao naslove u ligaškim natjecanjima. Ti je i naš Varaždinac Enes Garibović koji je potvrđeni borac, ima europsko zlato u mlađim seniorima. Očekujem od svih koji rade pojedinačno, kao i od ekipe, da se bore za medalje. Neće biti lako, konkurencija je jaka i svi koji se pojave na prvenstvu imaju šanse - dodaje izbornik.
Hrvatski karate savez prepoznao je kvalitetu Varaždina za pripreme reprezentacije.
- Nismo prvi put u Varaždinu. Imamo vrhunske uvjete ovdje, od treninga do smještaja, i maksimalno koristimo sve potencijale koje pruža naš grad za pripreme vrhunskih sportaša - zaključio je Esad Garibović.