Sara Kolak ostala bez titule za najveću mladu zvijezdu atletike

| 16.10.2016. u 10:29h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Španjolka, skakačica u vis Ruth Beitia i Britanac, dugoprugaš Mo Farah proglašeni su najboljim europskim atletičarima na sinoćnjoj svečanosti Europske atletske federacije, koja je održana u portugalskom Funchalu.

Najveža ženska zvijezda u usponu je belgijska sedmobojka, također zlatna iz Rija, Nafissatou Thiam, što znači da ludbreška kopljašica Sara Kolak, olimpijska pobjednica iz Rija, nije u svojoj prvoj nominaciji uspjela doči do titule.

Sara Kolak ušla je u uži izbor, među tri najbolje atletičarke koje su kandidirale za zvijezde u usponu i finale Golden Tracksa, a bila je u konkurenciji s belgijskom sedmobojkom Nafissatou Thiam, te britanskom sprintericom Dinom Asher – Smith, koja je bila treća na Olimpijskim igrama u utrci na 4x100 metara i zlatna na Europskom prvenstvu u utrci na 200 metara.

Najveća zvijezda u usponu kod muškaraca je Nijemac Max Hess. Više od 200 000 ljudi preko društvenih je mreža glasalo i izabralo nositelje ove prestižne titule. Farahu je ovo je već treći puta da je proglašem europskom atletičarem godine, a Beitia (37) je postala najstarija pobjednica u atletici na Olimpijskim igrama.