Šafarić: Želimo rasti kao momčad i pokušati napraviti pozitivan rezultat na Poljudu Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Želimo rasti kao momčad i pokušati napraviti pozitivan rezultat na Poljudu

| 4.5.2024. u 20:15h | Objavljeno u Sport

U sklopu 33. kola SuperSport HNL momčad Varaždina u nedjelju, 5. svibnja od 17 sati očekuje susret na Poljudu protiv Hajduka.

- Nekić je kartoniran, Vukušić izvan stroja,dok  ostali konkuriraju za susret u nedjelju. Očekuje nas teško gostovanje kod Hajduka, ali na krilima utakmice protiv Dinama, gdje smo ostavili dobar dojam, želimo to nadograditi i ponavljati dobre prezentacije. Želimo rasti kao momčad i pokušati napraviti pozitivan rezultat na Poljudu - rekao je, najavljujući susret s Hajdukom, trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Posljednji međusobni susret odigrali su u Varaždinu, gdje je domaći sastav otkinuo Hajduku dva važna boda u borbi za naslov.

- Svaka utakmica je posebna za sebe i ima nove zamke. Idemo dobro analizirati nadolazeću utakmicu i pripremiti se. Očekujem lepršav Hajduk. Puno su opušteniji, kao da im je teret pao s leđa, igrali su odlično protiv Rudeša i stvorili puno šansi - napomenuo je trener Varaždina.

Upitan zašto se Hajduk raspao na proljeće i ispao iz borbe za naslov, Šafarić je odgovorio:

- Imali su neke utakmice u kojima su dobro igrali, ali nisu na vrijeme zabili i izdržali ritam u borbi za naslov. Rijeka je držala konstantu, Dinamo se dizao, a Hajduk na kraju nije izdržao. Znamo kako je to još otkad je Varaždin bio u Drugoj ligi. Prvi si cijelo vrijeme, dogodi se jedan kiks i svi ti pušu za vratom. Hajduk dugo nije bio u takvoj situaciji gdje je  bio lovina i jednostavno nisu izdržali. Šteta, jer bi borba za naslov bila još zanimljivija, ali i ovako će biti - rekao je trener Varaždina.

Na redovitom susretu s novinarima u klubu bio je i vratar Varaždina Josip Silić.

- U svlačionici je odlična atmosfera. Protiv Dinama smo odigrali odličnu utakmicu i idemo u Split napraviti dobar rezultat. Momci dišu jedan za drugoga i u karakter momčadi ne treba sumnjati - naglasio je Silić.