Vito Kovačić uz Matea Kovačića uoči utakmice Hrvatske i Kosova Foto: facebook Z. Kovačić

S dva Kovačića protiv Kosova

| 5.9.2017. u 09:25h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju večeras u Eskisehiru protiv Turske igra možda i ključni dvoboj kvalifikacija za SP u Rusiji. Utakmica će početi u 20 sati i 45 minuta. Prije nastupa u Turskoj, Vatreni su na stadionu u Maksimiru pobijedili reprezentaciju Kosova rezultatom 1:0, golom Domagoja Vide.

Utakmica je počela u subotu, ali je zbog meteoroloških neprilika, odnosno terena koji je bio natopljen vodom i nije omogućavao igranje utakmice, bio prekinut i nastavljen u nedjelju poslijepodne. Bez obzira na jaku kišu, koja je padala u subotu tijekom susreta, kvalifikacijska utakmica u Maksimiru ostat će u sjećanju šestogodišnjem Viti Kovačiću iz Sračinca, koji je dobio priliku da bude među djecom koja su s igračima reprezentacija Hrvatske i Kosova izašli iz svlačionce na teren stadiona u Maksimiru, te zajedno s igračima proveli vrijeme tijekom intoniranja himni.

Malom Kovačiću pripala je čast da na teren izađe u društvu poznatijeg prezimenjaka Matea, igrača Reala iz Madrida. Zbog toga će kvalifikacijski susret protiv Kosova Vito Kovačić, njegov otac Zdenko i djed Vlado, koji su ga dopratili na stadion u Maksimiru, dugo pamtiti, a kako ističu sam događaj i doživljaj nisu im pokvarili ni jaka kiša ni prohladno vrijeme.

Šestogodišnji Vito voli sport i nogomet, do sada je bio polaznik  Dječje škole sporta Zvrk u Varaždinu, a ubuduće će se sportskim aktivnostima posvetiti u Univerzalnoj športskoj školi Junior.