Nakon što su uvjerljivo pobijedile ciparsku Latsiju iz Nikozije rukometašice Koke čekaju suparnice u 1/8 finala Foto: Krešimir Đurić

Rukometašice Koke saznale moguće suparnice u osmini finala Challenge Cupa

| 20.11.2018. u 10:01h | Objavljeno u Sport

Europska rukometna federacija (EHF) je uoči izvlačenja parova osmine finala Challenge Cupa objavila koji su sastavi u prvom odnosno u drugom bubnju, čime je poznato protiv kojih bi ekipa varaždinska Koka mogla igrati u 4. kolu ovog europskog klupskog natjecanja.

Koka je smještena je u prvom bubnju, gdje se nalaze i španjolske ekipe Rincon Fertilidad Malaga i Rocasa Gran Canaria, zatim izraelski Maccabi Srugo Rishon Lezion, makedonski ZRK Pelister 2012, nizozemski predstavnik Geonius V&L, poljski predstavnik SPR Pogon Szczecin, za kojeg igra Ludbrežanka Ivana Dežić, nekadašnje rukometašica Koke, dok je trener nekadašnji trener Koke Neven Hrupec te švedski Kristianstad Handboll, koji je u 3. kolu bio bolji od Bjelovara.

U drugom su bubnju, a samim time i mogući suparnici Koke belgijski Femina Vise, bjeloruski HC Gomel, kosovski predstavnik KHF.Istogu, nizozemski H.V. Quintus, portugalski Alavarium / Love Tiles, srpski predstavnik ŽRK Naisa Niš, švedski Boden Handboll IF i turska ekipa Ankara Yenimahalle BSK.

- Priželjkujemo za suparnika ekipu Naisu iz Niša ili sastav s Kosova, jer računamo da će nam troškovi putovanja biti manji nego da dobijemo ekipe iz drugih država, a isto tako vjerujemo da se s tim ekipama možemo ravnopravno boriti za prolazak u četvrtfinale Challenge Cupa - rekao je izvršni direktor ŽRK Koka Damir Premužić.

Izvlačenje parova susreta osmine finala Challenge Cupa bit će u četvrtak u Beču, a utakmice će se igrati 2./3. i 9./10. veljače 2019. godine.