Projekt SŠ Novi Marof: U sljedećih godinu dana tri nova kurikuluma

| 16.11.2015. u 12:37h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Novi Marof započela je s provedbom projekta Čista petica, za koji je iz europskih fondova dobila gotovo milijun kuna.  Ugovor o financiranju potpisan je 23. listopada, a danas su partneri na projektu detaljnije predstavili način izvođenja projekta i koji su mu ciljevi.

- Provedba projekta trajat će 12 mjeseci tj. do listopada sljedeće godine. Cilj nam je da njime razvijemo sustav odgoja i obrazovanja podizanjem znanja i vještina učenika, a kako bi se što lakše uključili u obrazovni sustav - rekla je Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

To konkretno znači da će škola, zajedno sa školama partnerima - gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom iz Zlatara, raditi na izradi tri nova kurikuluma vezana uz prirodne i tehničke predmete, što bi učenicima olakšalo i učinilo zanimljivijim učenje ovih, inače ne baš omiljenih predmeta. Uz srednje škole, na izradi kurikuluma pomoći će i varaždinski Geotehnički fakultet.
Novi kurikulumi bit će izrađeni za fakultativnu nastavu iz matematike, geografije, fizike, kemije i biologije. Točnije, bit će izrađena tri kurikuluma koja će povezivati predmete.

- Već smo počeli sa edukacijom nastavnka u izradi kurikuluma. Nakon toga, slijdi posjeta predstavnika škola partnera Finskoj koja je, za obrazovno područje na kojem mi radimo, primjer dobre prakse. Sljedeće faze bit će izrade kurikuluma te priprema tih kurikuluma za sustav e-učenja - najavila je ravnateljica.

Na predstavljanju projekta bio je i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić koji je istaknuo da će škole time sigurno dobiti na kvaliteti.

- Dobro je da se potiču pritom tehničke i prirodne znanosti, koje potiču gospodarstvo - zaključio je.

Pohvalio je Srednju školu Novi Marof kojoj je ovo već drugi europski projekt u kratkom vremenu.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač najavio je pak da se Grad sa županijom intenzivno bavi time da ova, najmlađa županijska škola, dobije prostor u kojem će imati bolje uvjete rada.