Iako malobrojne, predstvanice Vindije bile su među najuspješnijima po broju i sjaju osvojenih medalja

Ritmičarke Vindije među najuspješnijima na Prvenstvu Hrvatske u Puli

| 19.10.2018. u 08:39h | Objavljeno u Sport

Iako malobrojne, predstavnice varaždinske Vindije bile su među najuspješnijima po broju i sjaju osvojenih medalja na 27. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici održanom u Puli.

Bilo je ovo jedno od najmasovnijih natjecanja, s obzirom na to da je nastupilo 70 ritmičarki iz 11 klubova u 4 uzrasne kategorije. Vindiju su predstavljale četiri ritmičarke. Najuspješnija na cijelom Prvenstvu bila je Tamara Artić, juniorka koja je osvojila 4 zlatne medalje u vježbama s vijačom, obručem, čunjevima i trakom te srebrnu medalju u vježbanju s loptom.

Prvog dana Prvenstva nastupilo je čak 9 seniorki, a drugi dan natjecanja nastupile su mlađa kadetkinja Paulina Tomašković koja je u vježbi bez rekvizita osvojila srebrnu medalju, a s obručem zauzela 14. mjesto. U kategoriji kadetkinja vidjeli smo najizjednačeniju borbu, najbolje od ovih djevojaka nastupile su sa svih 5 rekvizita, a među njima i dvije članice Vindije, Lara Domislović i Elena Košćak koje su ujedno nastupile i kao ekipa GK Vindije u kadetskoj kategoriji.

Lara Domislović postala je prvakinja Hrvatske u vježbanju s vijačom, s obručem je zauzela 9. mjesto, s loptom 4. mjesto, s čunjevima 9. mjesto i s trakom 5. mjesto. Elena Košćak najbolja je bila s loptom, zauzela je 5. mjesto, s vijačom 10. mjesto, s obručem 7. mjesto, s čunjevima 8. mjesto i u svojem prvom nastupu s trakom 9. mjesto. Ekipno su kadetkinje Vindije osvojile 2. mjesto.

Do kraja godine članice Vindije očekuju još dva međunarodna turnira, a naglasak je na pripremama i otežavanju vježbi za iduću sezonu u kojoj bi se po prvi puta trebalo održati Svjetsko prvenstvo za juniorke, a gdje bi reprezentaciju trebala predvoditi Tamara Artić, kao trenutačno najbolja hrvatska ritmičarka.