Reprezentativka Janja Čanjevac (16) iz Nedeljanca: Možemo izboriti nastup na SP

| 13.8.2017. u 08:57h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na stadionu u Lučkom, 28. srpnja, odigran je prijateljski susret hrvatske ženske seniorske nogometne reprezentacije s reprezentacijom Jordana, a Hrvatice su, bez većih poteškoća, stigle do uvjerljive pobjede 3:0. U redovima seniorske reprezentacije nastup je upisala i šesnaestogodišnja igračica iz Nedeljanca Janja Čanjevac, koja je ušla u igru u 77. minuti. Iako izrazito mlada, već je postala reprezentativka i nema sumnje da ju čeka dobra karijera, koju je započela u Fotexu.

Modrić uzor

- U nogomet sam krenula sa sedam godina, u Školi nogometa Fotex. S obzirom da je nogometni teren bio točno iza moje kuće gdje živim, gledala sam starije igrače kako igraju nogomet, pa je javila i moja želja za sportom i krenula sam trenirati sa mlađim uzrastima - rekla je Čanjevac.

Već je ranije nastupala za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije, a od nedavno nastupa i u seniorskoj vrsti.

- Velika mi je čast zaigrati sa 16 godina za A reprezentaciju. Imala sam ja do sada već prilika zaigrati za seniorsku reprezentaciju, a već od ranije znam kako je to igrati u reprezentaciji, s obzirom da sam igrala i za mlađu selekcije U-17 i U-19 - naglasila je Čanjevac.

Igra na poziciji obrambene igračice, a osim domaćih uzora iz Nedeljanca, poput Marka Roga koji brani boje Napolija i Josipa Brezovca koji igra za Šerif iz Tiraspola, uzor joj je Luka Modrić.

- Od igrača preferiram Luku Modrića. Igrači poput njega uveliko su utjecali na mene, jer san je svakog igrača i igračice da jednom zaigra za veliki klub inozemstvu - naglasila je Čanjevac.

Trenutno nastupa za Ženski nogometni klub Dinamo iz Zagreba, koji je osnovan prošle godine i natječe se u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi Centar za žene. Prošle su sezone osvojili prvo mjesto, a velike zasluge za ostvareni rezultat pripadaju i mladoj Čanjevac.

Kvalifikacije za SP

- Kada sam stigla u zagrebački Dinamo trabao mi je određeni period prilagodbe na okolinu i društvo, a moram se zahvaliti suigračicama i trenerima, koji su mi omogućili da uopće dođem u redove ŽNK Dinamo te prenijeli svoje znanje. Kao što je poznato tek smo osnovani klub, prva nam je godina, a osim što su naše seniorke bile prve u Drugoj HNL za žene, kadetkinje su na završnici osvojile drugo mjesto - naglasila je Čanjevac.

Iako se nisu odlučili da od ove sezone nastupaju u Prvoj HNL za žene, priželjkuju da i u nadolazećoj sezoni ostvare identičan rezultat u Drugoj HNL Centar.

- Nadamo se ponovnom ostvajanju Druge HNL Centar i da ćemo moći nastaviti istim tempom kao i lani - rekla je Čanjevac.

Osim klupskih obaveza, ove jeseni nastavljaju se i reprezentativne obaveze, s obzirom da hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju od rujna očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Francuskoj. U skupini 4 za plasman na svjetsku smotru borit će se sa Švedskom, Danskom, Ukrajinom i Mađarskom.

- Svaka igračica se uvijek nada pozivu pa tako i ja očekujem da ću i dalje biti u reprezentativnom kadru za predstojeće kvalifikacijske utakmice. S dobrim radom kakvog imamo u reprezentaciji, te s puno volje i želje za nadigravanjem, naravno da je moguće izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu - zaključila je Janja Čanjevac.

janja2

Označeno u