Zoran Jeftić jedan je od iskusnijih igrača u redovim kluba iz Vidovca

Prvoplasirani Rudar dolazi u Vidovec u možda ključnoj utakmici sezone

| 7.4.2018. u 13:15h | Objavljeno u Sport

U vidovečkoj školsko sportskoj dvorani u sklopu rukometne Prve lige večeras će gostovati lider tablice, Rudar iz Ruda, koji ima ambicije za ulazak u Premijer ligu, a najavljena su i dva autobusa gostujućih navijača.

Prva utakmica završila je s tri gola prednosti na strani Rudara, ali bila je to vrlo izjednačena, uz puno borbe, gdje je domaćin na 'mišiće' izvukao pobjedu.

Pet kola prije kraja prvenstva, Rudar ima četiri boda prednosti pred Bjelovarom i KTC-om, a upravo Vidovec im je ključna stepenica do kraja, možda i najteža. Slijedi im još gostovanje u Bjelovaru, stoga u Vidovcu ne bi smjeli posrnuti.

S druge strane Vidovec ima tri pobjede u nizu, slavili su proteklog vikenda u Đakovu, gdje je Trojko predvodio strijelce sa sedam golova. Trener Igor Senečić u susretu neće moći računati na Grda i Težaka, bez kojih će možda biti i do kraja sezone, no nije pesimističan.

- Ako ćemo biti na visokom nivou kao u posljednje vrijeme, mislim da čak imamo i nešto veće šanse za pobjedu, omjer 60-40 za nas. Mi smo im zadnja prepreka, oni imaju imperativ da ovdje uzmu barem bod. S druge strane mi nemamo pritisak, naš cilj je biti od 5. do 7. mjesta, i pokušati dogurati do 4. mjesta– ističe Senečić, trener Vidovca.

A upravo između četvrtog i sedmog mjesta je samo jedan bod razlike. Vidovec trenutno dijeli šesto mjestu s Maksimirom, dok Moslavina i Medveščak imaju bod više.

Goste će u Vidovcu pratiti i njihovi vjerni navijači, koji su najavili dolazak s dva autobusa, u ključnoj utakmici.
- Mi naravno, kao i uvijek, kod kuće idemo po pobjedu, vjerujem da možemo do nje. Naglašavam, bez imperativa, želimo pružiti pravu utakmicu i zadovoljiti naše navijače, koje i ovim putem pozivam da nam pomognu u ovoj utakmici – ističe Senečić.

Utakmica će se igrati večeras od 19 sati, u vidovečkoj školsko sportskoj dvorani.