Gradonačelnik Novog Marofa radi na ponovnom oživljavanju nekadašnjeg BBS-a

| 4.11.2015. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

Nekadašnju poznatu tvornicu u Podrutama, danas BBS d.o.o. u stečaju, posjetila je, pod vodstvom novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača, delegacija iz tvrtke Bomark d.o.o. - najvećeg hrvatskog distributera i proizvođača ambalažnih proizvoda.

U suradnji sa stečajnom upraviteljicom gradonačelnik nastoji doprinijeti iznalaženju potencijalnih investitora koji bi u toj tvornici ponovo pokrenuli proizvodnju. U društvu Miljenka Boršćaka, vlasnika tvrtke Bomark, direktora Dražena Dedija, Vanje Canjuge, Velimira Šanteka i ostalih, gradonačelnik je obišao pogon kako bi dobili uvid u stvarno stanje postojećih hala i postrojenja.

Gradonačelnik je zajedno s posjetiteljima razgledavao tvornicu, njezinu unutrašnjost, postrojenja, nekretnine i pokretnine. Gradonačelnik je gostima odgovarao na pitanja o ukupnoj vrijednosti tvornice, zbog čega je došlo do stečaja, kako se odvijala proizvodnja, na koji način se zbrinjavao otpad. Cilj je prodati tvornicu s namjerom pokretanja proizvodnje.

Najveći vjerovnik je država, odnosno Ministarstvo gospodarstva, koje, zajedno s Ministarstvom financija, potražuje gotovo 48 milijuna kuna. Slijedi Hypo leasing Croatia, Helm AG, Varaždinska biskupija, Optima leasing, Credo banka d.d. u stečaju, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i drugi.

Nekretnine BBS d.o.o. u stečaju bile su izložene prodaji usmenom javnom dražbom u srpnju i listopadu ove godine. Za očekivati je da će se na sljedećim dražbama pojaviti investitor kojemu bi cijena nekretnina bila prihvatljiva, a što bi moglo rezultirati ponovnim stavljanjem u funkciju tog kompleksa i njegovim korištenjem za gospodarske namjene.

- Nekad je u ovim pogonima radilo 160 radnika, a danas zjape prazne hale. Ponovo oživljavanje ovih pogona jedna nam je od najtežih zadaća, ali od nje ne odustajemo. Ovaj kraj mora ponovo zaživjeti - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.