Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek Foto: Dražen Novosel

Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek uoči sutrašnjeg susreta s Vukovarom 1991

| 21.10.2016. u 10:42h | Objavljeno u Sport

Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek uoči sutrašnjeg derbija s Vukovarom 1991.

U Trećoj HNL Istok odigrane su utakmice 9. kola, a momčad Varaždina je nakon 1:1 u Osijeku s istoimenim domaćinom vodeći sastav lige, sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirano Međimurje.

Jako smo zadovoljni trenutačnom situacijom i ostvaruje se sve ono što smo zacrtali. Liga je jača nego lani, a s obzirom na naše rezultate i plasman, Varaždin je jedan od favorita prvenstva, zajedno s Međimurjem i Slavonijom – rekao je predsjednik Nogometnoga kluba Varaždin Stjepan Cvek.

U klupkskom projektu povratka nogometa u Varaždin velika podrška su navijači, koji sve više pune tribine stadiona u Zagrebačkoj ulici, pa je Varaždin najgledaniji klub u ligi.
Navijači su nam podrška, ali i vjera da ćemo uspjeti u onome što smo naumili. U kupu protiv Slaven Belupa na tribinama je bilo oko dvije tisuće gledatelja, derbi protiv Slavonije pratilo je oko tisuću gledatelja. Nakon pet godina, od kada se ne igra Prva liga, krenuli smo od pepela, a za sve je potrebno određeno vrijeme, pa tako i za povratak gledatelja. Dolaze u zavidnom broju, a očekujemo da će se taj trend nastaviti. Svi koji dolaze u Varaždin, ističu atmosferu na stadionu i lijepo je raditi u takvom ozračju – rekao je Cvek.

Iako je još dosta vremena do zimske stanke, klupska uprava već obavlja razgovore s igračima koji bi na proljeće mogli pojačati kadar momčadi.
Dosta je mladih kvalitetnih igrača, koji pružaju dobre igre i traže ih druge sredine. Radimo na tome da nam se ne dogodi da nemamo u pripremi zamjenu za nekog igrača koji bi nas mogao napustiti – kaže Cvek.

Osim o igračima razmišlja se o i trenerskom kadru, a nedavno je Zoran Kastel postao novo pojačanje u klupskoj školi nogometa.
Kastel je bivši igrač prvoligaša Varteksa, dokazani trener i prijatelj kluba i u priči koju radimo, s naglaskom da vratimo mlade na mjesto koje im pripada u hrvatskim okvirima, on će biti jedan od ključnih trenera – zaključio je Cvek.

U sklopu 10. kola Varaždin će sutra u 15 sati na svom stadionu ugostiti momčad Vukovara 1991, sastav koji je na 4. mjestu tablice sa 16 osvojenih bodova. Dio prihoda od prodanih ulaznica sa sutrašnjeg susreta bit će namijenjen za obnovu Vukovarskog vodotornja.