Plakat za koncert/FB

Modern Delusion (ZG), Neon Lies (ZG) i Bosonogo djetinjstvo (ZD) u Staroj školi

| 3.12.2015. u 20:29h | Objavljeno u Društvo

Udruga mladih Alternativa iz Novog Marofa najavila je zadnji gig za ovu godinu. Svirat će synth bendovi Modern Delusion i Neon Lies iz Zagreba te hc-punkeri Bosonogo djetinjstvo iz Zadra. Koncert koji nosi ime "Večer epiteta" bit će održan u Staroj školi u Novom Marofu u subotu 12. prosinca u 22 sata. Minimalna donacija za upad je 20 kuna, izvijestili su iz udruge.

O bendovima:

MODERN DELUSION (synth punk) (Zagreb)

https://moderndelusion.bandcamp.com/

Synth punk trio iz Zagreba o kojemu svi koji iole prate događanja na domaćoj DIY sceni već sve znaju.
Bend iza sebe ima dvije izuzetno dobro prihvaćene europske turneje, a trenutno promovira album prvijenac naziva ''Days Of Us'' na Doomtown Recordsu.
Zvuk benda je najlakše opisati kao fuziju garažnog i synth punka s poprilično mračnim i atmosferičnim odmakom..

NEON LIES (bedroom darkwave/minimal synth) (Zagreb)

https://neonlies.bandcamp.com/

Neon Lies je novi solo projekt Gorana Lautara (Modern Delusion, ex-The Babies, ex-Welcomin' Committee In Flames, ex-Dykemann Family).
Za razliku od prijašnjih gitarističkih bandova, Neon Lies je drugačija priča, solo na pozornici s dječjim sintesajzerom s Hrelića i back trackovima s višekanalnog kazetofona, lo-fi minimal synth, intenzivan, mračan i maničan uživo.

BOSONOGO DJETINJSTVO (anarcho hc punk) (Zadar)

https://bosonogodjetinjstvo.bandcamp.com/

Dašak morskog ozračja anti-autoritarnim tekstovima donosi nam Bosonogo Djetinjstvo iz Zadra. Počeli krajem 2012. kao nastavak prijašnjeg benda (Distanca) no igrom slučaja ispalo tako kako je. Apstraktan zvuk koji proizlazi iz njihovih instrumenata samo je djelić onoga što stoji iza njih, vjerujte!