Pozivi u reprezentacije za Roga, Melnjaka, Bosilj, Domjan i Roginu

| 21.5.2019. u 14:01h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Velika je stvar bila za Nedeljanec kada je Marko Rog prvi puta prije pet godina dobio poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a na nedavno objavljenom popisu reprezentacije mu se sada tamo pridružio još jedan Nedeljančanin Dario Melnjak, lijevi bek, koji trenutno igra u Turskoj u Caykur Rizesporu. Oba igrača, izbornik Zlatko Dalić je u ponedjeljak stavio na popis za kvalifikacijsku utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Walesa, 8. lipnja u Osijeku, te prijateljsku utakmicu protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu. Na popisu se našao i rođeni Bednjančanin, Andrej Kramarić koji brani boje Hoffenheima.

Monika Bosilj imala je sjajnu sezonu u Durham Palatinatesu, završila je u top ljestvici engleske lige po broju koševa, skokova, krađa, tricama itd., čime je privukla pozornost na sebe kao trenutno najbolja hrvatska igračica u inozemstvu, a to nije ostalo nezapaženo u HKS (Hrvatskom košarkaškom savezu) pa je dobila poziv u seniorsku reprezentaciju izbornika Stipe Bralića uoči početka kvalifikacija u studenom za Europsko prvenstvo 2021. godine. Zadnji puta je konkurirala za reprezentaciju prije četiri godine. Pripreme su krenule 20. svibnja, a od kraja svibnja do kraja lipnja odigrat će se osam susreta od kojih su prvi na redu na turniru u Sloveniji, 30. svibnja protiv Češke i 1. lipnja protiv Slovenije, nakon toga igraju dvije prijateljske utakmice u Slavonskom Brodu 10. i 11. lipnja protiv BiH pa slijede dvije prijateljske utakmice u Poljskoj protiv Poljske 15. i 16. lipnja te naposljetku dvije prijateljske utakmice u Slovačkoj protiv Slovačke 21. i 22. lipnja. 

I u ženskom rukometu smo dobili dvije reprezentativke. Poziv u seniorsku reprezentaciju, koja će se okupiti i trenirati u Prelogu od 25. svibnja do 6. lipnja gdje će se odigrati jedna od dvije kvalifikacijske utakmice protiv Njemačke, dobila je Ines Domjan (ŽRK Koka), a njena klupska suigračica Sara Rogina je dobila je poziv na kontrolno okupljanje ženske juniorske reprezentacije u Ivanić Gradu.