Međunarodni kongres zbora teniskih trenera u Zagrebu 2012. godine, na kojem je Skuhala od Teniskih trenera Hrvatske dobio Nagradu za životno djelo

Pokopan Miroslav Skuhala, jedan od osnivača, prvi kapetan i trener TK Varteks

| 4.11.2016. u 09:47h | Objavljeno u Sport

Na varaždinskom Gradskom groblju jučer je pokopan Miroslav Skuhala, jedan od osnivača, trenera i igrača Tenis kluba Varteks, koji je preminuo u ponedjeljak, 31. listopada u 97. godini. Skuhala je rođen je 12.7. 1920. u dvorcu Maruševec vlasnika baruna Marka Pongraca.

Nakon prelaska roditelja iz dvorca Maruševec u Opeku, grofu Bombellesu, gdje je postojalo tenisko igralište , počeo je zahvaljujućo grofu Bombellesu sa 12 godina igrati tenis.

Izuzetna nadarenost brzo je uočena te mu je dozvoljeno da igra tenis na igralištima teniskog kluba "Slavija". Na treninge je iz Vinice u Varaždin išao biciklom. Godinu dana kasnije postaje i članom HŠK "Slavija".

Zahvaljujući preporuci legendarnog igrača Franje  Punčeca otišao je u Zagreb i pristupio HAŠK "Concordia"  te zajedno s njim nastupa za momčad. Nakon  uspjeha na turnirima prelazi u Akademski  teniski klub na Šalatu te kao član ATK nastupa za reprezentaciju protiv Italije.

Nakon rata 1945. god. vraća se u Varaždin i zapošljava u Varteksu. Kao član Osnivačkog odbora a kasnije i kao član Upravnog odbora RFD ( Radičkog fiskulturnog društva) "Tekstilac" ulaže mnogo napora u ponovnu izgradnju teniskih terena koji su tijekom rata bila potpuno devastirana.

Tri nova teniska terena napravljena su iza sjevernog nogometnog gola, te se Miroslav Skuhala s pravom smatra jedan od osnivača Teniskog kluba "Tekstilac" kasnije "Varteks".

Bio je prvi je kapetan i trener seniorske momčadi koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske te se kvalificirala u Saveznu ligu. Miroslav Skuhala bio je istaknuti i dugogodišnji pedagog i učitelj kako mladih naraštaja  tako i kvalitetnih i poznatih tenisača ( Kamilo Keretić, Vladimir Petrović)

Osnovao je prvu Osnovnu tenisku školu u tadašnjoj državi, koju je polazilo 84 polaznika, djevojčica i dječaka a djelovala je u 2. OŠ.
Godine 1949. na njegovu inicijativu osnovana je pri gradskon narodnom odboru  Omladinska športska škola Tenisko odjeljenje vodio je Miroslav Skuhala. Ostvario je niz zapaženih rezultata kao natjecatelj a osobito kao propagator tenisa, teniski pedagog i trener.