Nikola Šafarić, Stjepan Cvek i Miljenko Telebar (s desna) na današnjoj konferenciji za novinare u klubu

Pojačani Varaždin počinje pripreme za novu sezonu i za ulazak u Drugu HNL

| 20.7.2016. u 11:55h | Objavljeno u Sport

Treningom koji je zakazan za danas u 17 sati počet će pripreme nogometaša Varaždina za novu trećeligašku sezonu. Momčad je jača nego lani, jer su igračima Varaždina postali Nikola Šafarić, Ivan Režić,Karlo Sambolec , Leonard Vuk, Matija Kolarić (svi Međimurje) Ivan Conjar (Podravina), Filip Srpak (Koprivnica) i Dino Kresinger (Zavrč).

Klub još pregovara sa četvoricom igrača, koji bi zaokružili igračku križaljku od 22 do 23 igrača u svlačionici. U odnosu na prošlu sezonu momčad će napustiti veliki talenat na kojeg se računalo u seniorskoj momčadi Ivan Posavec, koji će karijeru, najvjerojatnije, nastaviti u Sesvetama, rečeno je na današnjoj konfrenciji za novinare u klubu. Uz predsjednika kluba Stjepana Cveka, nazočili su trener momčadi Miljenko Telebar i novi igrač Varaždina Nikola Šafarić

- Danas počinju pripreme a u periodu do danas ostvarili smo naše ciljeve, pa smo i dug smanjili na 100 tisuća kuna, kojeg ćemo do početka prvenstva u potpunosti sanirati, tako da u novo prvenstvo krenemo bez dugovanja. Uspjeli smo okupiti dobar broj igrača s našeg područja, igrača koji su ponikli na ovom stadionu, a još pregovaramo s nekoliko igrača. Mislim da smo do sada napravili dobar posao i da s otimizmom možemo krenuti u novu sezonu u kojoj nam je cilj što prije izboriti ulazak u Drugu HNL - naglasio je predsjednik Cvek.

Tijekom pripremnog perioda varaždinska će momčad odraditi 38 treninga i odigrati sedam prijateljskih susreta, a prvi suparnik bit će višestruki prvak Saudijske Arabije Al Nassr FC, koji je na pripremama u Svetom Martinu na Muri. Riječ je o klubu koji trenira donedavni trener Dinama Zoran Mamić, koji je u lipnju s Al Nassrom potpisao jednogodišnji ugovor. Utakmica će se odigrati 28. srpnja u 19 sati na stadionu Varteksa. Al Nassr je klub koji je osnovan 24. listopada 1955. godine i dolazi iz glavnog grada Ryadha. Klub je osam puta osvajao saudijsku Premijer ligu.

U utorak, 2. kolovoza suparnik će biti Inter iz Zaprešića Samira Toplaka, 7. kolovoza Varaždin očekuje susret s Murom,10. kolovoza utakmica će se igrati u Goričanu protiv Trnave, 13. kolovoza u Varaždinu će gost biti Bjelovar, 20. kolovoza gostovat će Mladost iz Ždralova, a posljednja provjera za Varaždin bit će četiri dana prije početka prvenstva i to protiv Sesveta u gostima.