Dabrovi su večera protiv Spačve došli do vrlo važnih bodova Foto: Krešimir Đurić

Pobjedom nad Spačvom Dabrovi napravili veliki korak prema Ligi za prvaka

| 17.2.2018. u 19:43h | Objavljeno u Sport

U susretu 14. kola Premijer rukometne lige momčad GRK Varaždina 1930 je večeras u dvorani na Dravi pobijedila vinkovačku Spačvu rezultatom 31:26, poluvrijeme 13:11 i tako se bodovno izjednačila s trećeplasiranim vinkovačkim sastavom te napravila veliki korak prema cilju - plasmanu u Ligu za prvaka.

U prvom dijelu gosti su pokazali da nisu slučajno pri vrhu tablice i da će drugu godinu zaredom igrati Ligu za prvaka. Igralo se gol za gol, a u posjednjoj trećini prvog dijela susreta Dabrovi su uspjeli doći do 4 gola prednosti, 12:8, ali se na odmor otišlo s dva gola razlike za domaći sastav.

U nastavku susreta bolji Dabrovi uspjeli su u 36. minuti ponovno otići na pet golova razlike, a nakon time outa gosti su hvatali priključak i u 52. minuti stigli su na dva gola zaostatka, 24:22,, ali više od toga nisu mogli.

Na kraju potpuno zaslužena pobjeda domaćeg sastava u čijim su redovima najučinkovitiji bili Dari Černeka, Dominik Novak i Bruno Levak s po 5 golova, dok je vratar Sandro Meštrić imao 12 obrana.

Kod gostiju 9 golova postigao je Marko Vignjenović.