Igrač Starra Ronald Ređep pokušat će osvojiti naslov prvaka Hrvatske u Svetm Martinu na Muri

Petru Petek očekuje obrana naslova, a Ronald Ređep će titulu pokušati osvojiti

| 2.3.2017. u 11:08h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Svetom Martinu na Muri, točnije sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin od sutra do nedjelje održat će se Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, pojedinačno i u parovima. Tako će se od 3. do 5. ožujka na jednom mjestu okupiti svi najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice Hrvatske u organizaciji STK Starr.

Tijekom tri dana očekuje se više od 200 vrhunskih mečeva što će biti prava poslastica za ljubitelje stolnog tenisa, uz podatak da su se na ovo PH odazvali svi najbolji igrači i igračice. Takva konkurencija garantira neizvjesnost ali i vrhunski stolni tenis što je idealna prilika za sve ljubitelje stolnog tenisa a pogotovo mlade da na jednom mjesto sve najbolje što hrvatski stolni tenis može ponuditi u ovom trenutku.

U muškoj konkurenciji dolaze svi osim najboljeg hrvatskog stolnotenisača Andreja Gaćine, koji ima klupskih obveza. Naime, ima pripreme za polufinalni meč ETTU kupa. Međutim, dolazi branitelj naslova Frane Kojić, europski prvak do 21 godine i prošlogodišnji finalist Tomislav Pucar, reprezentativac Tomislav Kolarek i još mnogo odličnih igrača, bivših i sadašnjih reprezentativaca koji će se itekako potruditi ne bi li se uspjeli okititi naslovom prva Hrvatske.

Osim Gaćine ovu prestižnu titulu od sudionika imaju još samo Frane Kojić i Ronald Ređep. Od brojne plejade vrsnih i iskusnih igrača treba spomenutih da će igrati i Roko Tošić, Tomislav Japec, Tomislav Zubčić, Neven Juzbašić, Miho Simović, Filip Čipin, Luka Fučec i drugi. Ukupno 48 vrhunskih igrača.

- Moram napomenuti da mi je drago da će biti jak turnir, žao mi je što neće igrati Gaćina. Ponajviše što s njim nisam igrao unazad osam godina tako da bi ovo možda bila odlična prilika. Veseli me što će igrati svi igraci iz HEP Superlige te naravno što je Pucar u dobroj formi. Ako želim ponoviti lanjski uspjeh morat ću biti na dobroj razini pored svih koji igraju. Ne dolazim braniti titulu, niti se zamaram time. Kako se kaže, idem meč po meč pa kako ispadne. Odlučio sam da neću igrati parove kao ranijih godina kako bi imao više odmora između mečeva - istaknuo je branitelj naslova Frane Kojić.

U ženskoj konkurenciji neće biti ništa manje zanimljivo. Također dolaze sve najbolje igračice i do sada niti jedna igračica nije otkazala dolazak što se nije već dugo dogodilo. Točnije, ne pamti se takvo zanimanje za državno prvenstvo, a to dovoljno govori.

Braniteljica naslova je Varaždinka Petra Petek, točnije dvostruka braniteljica, jedino što u parovima neće igrati s lanjskom suigračicom Bojanom Poljak već Ivanom Tubikanec.

- Bojana je rekla da neće više igrati, pa sam se 'spojila' s Ivanom. Znamo se jako dugo, a igrale smo zajedno mnogo puta na međunarodnoj sceni za reprezentaciju. Što se tiče pojedinačnog dijela sigurno da je teže braniti naslov. Sve cure će 'gristi', biti prvakinja je velika čast. Dobro sam se pripremila i nadam se lijepom turniru, ako pobijedim to bi za mene bilo jako veliko zadovoljstvo. Očekujem ove godine još jači turnir, igrat će Ivana Malobabić, Mirela Đurak je bez poraza u HEP Superligi - dodala je Petek.

Petra Petek je prošle godine u Varaždinu na PH, također u organizaciji STK Starr osvojila dvije tiutle, pojedinačno i u parovima, a ove će godine pokušati to ponoviti 30 kilometara sjevernije.

- Nije baš domaći teren, ali sigurno može donijeti prednost jer je dosta blizu mojim navijačima. Vjerujem da će i Međimurci biti uz mene. Sad kad bolje pogledam na neki način mogu ovo smatrati domaćim terenom - zaključila je Petek.

Osim spomenutih igračica bit će tu još reprezentativki poput Ivane Tubikanec, koja je bila prošlogodišnja finalistica, Mateje Jeger, Dorine Srebrnjak, Ide Jazbec te cijeli niz igračica, što bivših što sadašnjih reprezentativki.

U konkurenciji muških parova Tomislav Pucar i Filip Zeljko neće braniti titulu jer Zeljko neće nastupiti, slično kao i kod ženskog para. Naravno to pruža priliku drugim parovima da ove godine dođu više do izražaja.

Sutra od 14 sati počinju susreti u kvalifikacijama po skupinama. U subotu mečevi počinju od 10 sati pa sve poslijepodneva a od 17 sati kreću četvrtfinala i to najprije parova. Program u nedjelju počinje također od 10 sati i to osminom finala seniorki, dok su finala na rasporedu od 15 sati.

Prvenstvo Hrvatske će otvoriti župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec. Organizator STK Starr se pobrinuo da sve bude na visokom nivou, čak su osigurani i prigodni pokloni za sve sudionike, ali i za najbolje.

Mečevi u subotu i nedjelju prenosit će se u live streamingu na web stranici STK Starr www.stolni-tenis.com.hr. od ostalih medija dolazak su najavile i nacionalne televizije uz brojne lokalne medijske kuće.