Sandra Slunjski (bronca), Antonija Sokolić (srebro) i Karla Novak (srebro) Foto: Omega Varaždin

Omegi Varaždin tri medalje sa Svjetskog assaut prvenstva u Varaždinskim Toplicama

| 16.7.2017. u 17:21h | Objavljeno u Sport

Na Svjetskom prvenstvu u savate assautu za juniore i juniorke koje se održalo 14. i 15. srpnja u Varaždinskim Toplicama, iz Savate kluba Omega Varaždin nastupile su tri članice koje su osvojile dva srebra i broncu za hrvatsku reprezentaciju.

Sandra Slunjski je izvrsnim borbama protiv natjecateljica iz Belgije, Italije i na kraju Francuske izborila postolje i svojim pobjedama osigurala brončano odličje za Hrvatsku. Karla Novak je u startu morala pred francusku natjecateljicu, te je uz izvrsnu taktiku pokazala da će konkurirati za finale, a kasnije je s lakoćom pobijedila rusku predstavnicu i ušla u finale gdje se ponovo sastala sa francuskom predstavnicom koja je ovoga puta odlično radila borbu, a Karla je na kraju osvojila srebrno odličje.

Antonija Sokolić je borkinja Omege Varaždin s najviše iskustva te je sa tri pobjede do finala imala svakako najteži posao od svih reprezetativaca i u najbrojnijoj kategoriji. Unatoč zahtjevnim borbama, finale su izborile Antonija i predstavnica Francuske, u borbi koja je doista najviši rang natjecanja te iznimno tehničko i taktičko nadmudrivanje na rezultat je najviše utjecala sudačka odluka opomene Antoniji, preglasavanjem sudaca 3:2 pobjeda je tijesno dodijeljena francuskoj predstavnici, a Antonija je osvojila srebrno odličje zlatnog sjaja.

Označeno u