523 sudionika iz 18 ekipa i 16 vrtića na 15. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina

| 15.5.2016. u 18:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora od 16. do 20. svibnja, održat će se 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina.

Na ovogodišnjem Olimpijskom festivalu dječjih vrtića svoje je sudjelovanje potvrdilo 16 vrtića odnosno 18 ekipa i čak 523 sudionika. Male sportaše kroz Olimpijski tjedan vodit će ukupno 125 odgojiteljica i odgojitelja.

Kao i svake godine, olimpijski tjedan počinje u ponedjeljak, likovnom radionicom. Početak radionice je u 10 sati u dvorani u Graberju, a ovogodišnja tema su Olimpijske igre u Riju.

U utorak, također od 10 sati, na terenima Teniskog kluba "Varteks" na rasporedu je teniski višeboj.

Srijeda je rezervirana za vožnju spretnosti bicikla. Mali biciklisti pokazat će svoje biciklističko znanje i spretnost od 10 sati na Kapucinskom trgu. U organizaciji tog dijela Olimpijskog festivala sudjeluju i Policijska uprava varaždinska te Hrvatski auto klub.

Pretposljednjeg dana Festivala, u četvrtak, doznat ćemo koji vrtić ima najbolje plivače. Natjecanje u plivanju održat će se od 9 sati na Gradskim bazenima „Varaždin“.

Završnica ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića održat će se u petak od 16 sati na stadionu „Sloboda“ natjecanjima u atletici i nogometu. U slučaju lošeg vremena završno natjecanje na stadionu „Sloboda“ održat će se u ponedjeljak 23. svibnja.