Direktor NK Varaždina Toni Dalić Foto: Dražen Novosel

Održan Plenum klubova Druge HNL, proljetni dio prvenstva počinje 3. ožujka

| 2.2.2018. u 09:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama Nogometne akademije HNS-a u Sesvetama jučer je održan Plenum klubova Druge HNL, kojemu je ispred Nogometnog kluba Varaždin nazočio direktor kluba Toni Dalić. Jednoglasno i bez primjedbi prihvaćeno je izvješće za jesenski dio sezone u Drugoj HNL.

Klubovi su upozoreni da svoja dugovanja prema Savezu moraju riješiti do početka drugog dijela prvenstva, koje počinje 3. ožujka, a prvenstvo će završiti 19. svibnja. Nakon toga odmah počinju kvalifikacije za popunu Prve HNL, a u sljedećoj sezoni Druga HNL će doživjeti proširenje na 16 klubova.

Popunjavat će se s dva prvoplasirana kluba iz Treće HNL Istok i Zapad, te prvoplasiranim klubom Treće HNL Jug, a drugoplasirani klub iz te lige ići će u kvalifikacije s predposljednjim klubom Druge HNL. Rečeno je i da bi do početka sljedeće sezone liga mogla dobiti sponzora.

Do sada je u Drugoj HNL odigrano 114 utakmica postignuto 236 golova ,po utakmici je u prosjeku postignut 2.07 golova. a ukupno se 118 igrača upisivalo među strijelce. U jesenskih 19 kola viđena su i 4 autogola.