Finalistice Kupa, igračice ŽOK Ivanec

Odigrane utakmice završnice Kupa Odbojkaškog saveza Varaždinske županije

| 7.6.2017. u 10:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Odigravanjem Kup utakmica završena je natjecateljska sezona 2016./2017. na području Varaždinskog županijskog odbojkaškog saveza. Prema propozicijama kup natjecanja, seniorski kup se igra u tri nivoa. Na prvom nivou kod seniorki trebale su nastupati ekipe koje natječu u III. NOLC, skupina Sjever: ŽOK Lepoglava, ŽOK Ludbreg i OK Vinica, koja je otkazala nastup pa je odigran samo susret između Lepoglave i Ludbrega u kojem su Lepoglavčanke, kao domaćin, bile bolje rezultatom 3:1 (23:25,26:24,25:18,26:24) čime su se plasirale na drugi nivo natjecanja.

U polufinalu Kupa sastale su se sa ŽOK Ivanec, članom II. NOLC koji je dogovorom bio domaćin te utakmice i ujedno organizator finala kupa seniorki.  Ivančanke su pobijedile sa 3:0 (25:10,25:23,25:20) i time se plasirale u finale kupa, gdje će u rujnu biti domaćin I.B ligašu OK Kitro Varaždinu.

U konkuranciji seniora u Kupu su trebale nastupiti tri kluba ili ekipe, OK Žerek iz Varaždina, OK Poljanec iz Poljanca i momčad Ivanca. Svi klubovi igraju u III. Odbojkaškoj ligi, sjever, koja se blizu 40 godina, odigrava na području Međimurske i Varaždinske županinije, pod okriljem HOS-a. OK Žerek, inače lanjski pobjednik kupa, otkazao je svoj nastup, pa je utakmica Ivanca i Poljanca bila finale kupa. Rezultat je bio 3:1 za iskusniji Poljanec (26:24, 25:17,25:21,25:21). Pobjedniku Kupa, OK Poljanec, pehar je predao Gordan Hudoletnjak, predsjednik ŽOK Ivanec i član Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Varaždinske županije.

Četvrti muški odbojkaški klub Varaždinske županije OK Kitro Varaždin, član Superlige, u Kup natjecane uključit će se među 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj,  nakon razigravanja po regijama.