Varaždinski sastav gostuje kod Mladosti Ribole Kaštele, a susret počinje u 20 sati Foto: Dražen Novosel

Odbojkaši Kitra Varaždina danas otvaraju Superligu sa šesterostrukim prvakom

| 7.10.2017. u 09:40h | Objavljeno u Sport

Seniori Kitra Varaždina će danas u svom prvom susretu povratka u Superligu debitirati kod Mladosti Ribola Kaštela, aktualnog prvaka i najjače momčadi, koja je zadnjih šest sezona osvajala naslov prvaka Hrvatske. 

- Raspored nam je takav da u prva dva kola imamo gostovanja kod najjačih ekipa, jer nakon utakmice protiv Mladosti Ribola Kaštela, u 2. smo kolu gosti Rijeke. Možda je takav raspored i dobar, jer ćemo u tim susretima vidjeti gdje smo, kakvi smo i što nam još nedostaje u igri - rekao je trener seniora Kitro Varaždina Josip Klein.

Očekuje se da će u najjačem sastavu zaigrati kod aktualnih prvaka, iako Filip Silić nije prošao pripreme s ekipom, zbog sezone odbojke na pijesku.

- Silić nam se priključio 1. listopada. Možda je i dobra stvar da u prvim kolima ne igramo protiv ekipa s kojima ćemo se boriti za ostanak u Superligaškom društvu, jer nismo do kraja uigrani. Mislim da Mladost nije toliko jaka da im ne možemo parirati - kaže Klein.

Glavni i primarni cilj varaždinske momčadi ove sezone je što ranije izboriti ostanak u Superligi, iako se ne isključuje i mogućnost da se ostvari i nešto više od toga.

- Mislim da imamo što nam treba da ostvarimo cilj, a s pojačanjima koje smo doveli (Haris Kurtović i braća Orešković op.a.) imamo ekipu da uopće izbjegnemo borbu za opstanak i da ne drhtimo nad svojim statusom do kraja prvenstva - zaključio je Klein.

Susret će se igrati u Kaštelu Starom u 20 sati.