Detalj s današnje press konferencije u dvorani na Dravi uoči sutrašnjeg World Grand Prix turnira

Od sutra do nedjelje u dvorani na Dravi odbojkaška poslastica - World Grand Prix turnir

| 20.7.2017. u 13:52h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj dvorani na Dravi, popularnoj Areni, od sutra do nedjelje igrat će se završni krug World Grand Prix odbojkaškog turnira za žene druge skupine. Hrvatska će reprezentacija igrati protiv Argentine, Bugarske i Portorika.

Uoči početka turnira, danas je u dvorani na Dravi organizirana konferencija za novinare, kojoj su nazočili izbornici svih reprezentacija osim Portorika, koji tek večeras dolazi u Varaždin.

Na dosadašnja turnira, u Argentini i Kazahstanu, hrvatske su odbojkašice ostvarile jednu pobjedu i to nad Argentinom, te pretrpjele pet poraza, Utakmice će se u varaždinskoj Areni igrati svakog dana igrati u dva termina, od 16 i od 19 sati, a varaždinski turnir sutra će u 16 sati otvoriti Bugarska i Portoriko.

Hrvatska će svoje susrete igrati od 19 sati a sutrašnji suparnik bit će Argentina. U subotu će do 16 sati početi susret Portoriko-Argentina, od 19 sati igrat će Hrvatska-Bugarska, a u nedjelju će se od 16 sati nadmetati  Bugarska-Argentina, a od 19 sati Hrvatska-Portoriko. Dnevna ulaznica prodaje se po 10 kuna, a može se kupiti na blagajni dvorane na Dravi.

Treneri reprezentacija Argetine i Bugarske, Guillermo Orduna i Ivan Dimitrov, rekli su da će igrati s mladim igračicama i da im je varaždinski turnir priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu 2018. godine.

Trener hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević, koji je s odbojkašima Varaždina osvajao dva naslova prvaka Hrvatske, naglasio je da mu je želja da se odbojka u Varaždinu ponovo vrati na staze stare slave.

U procesu smo pomlađivanja reprezentacije i igramo s najmlađom ekipom na ovom turniru. Imao velike ambicije u perspektivi i zato smo se odlučili za radikalne poteze da što prije pomladimo sastav. Na ovom turniru igraju najspremnije i očekujem da igramo bolje nego prethodna dva turnira. Argentinu smo dobili dvaput, jednom u službenoj i jednom u prijateljskoj utakmici, u paklenoj domaćinskoj atmosferi. Atmosfera je dobra i učimo kako postati vrhunska ekipa. Tražimo vrijeme i strpljenje.  – rekao je Aksentijević.