Nova Akropola zanimljivim predavanjima obilježava Svjetski dan filozofije

| 11.11.2015. u 20:29h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Svakog trećeg četvrtka u studenom u više od osamdeset zemalja svijeta pod pokroviteljstvom UNESCO-a obilježava se Svjetski dan filozofije.

Desetu godinu zaredom varaždinska podružnica Nove Akropole, kao škola filozofije na klasičan način, pridružuje se obilježavanju ove manifestacije organiziranjem ''Dana filozofije u Varaždinu''.

U sklopu obilježavanja ''Dana filozofije u Varaždinu'' održat će se šest predavanja kojima nastojimo oživjeti izvorno značenje filozofije kao ljubavi prema mudrosti:

· 18.  studenoga  - Vrli novi svijet

· 19. studenoga – Mudrost Rima

· 24. studenoga – uvodno predavanje Tečaja praktične filozofije

· 26. studenoga – Neoplatonisti

· 30. studenoga – Put Jedija – smisao viteštva

· 1. prosinca – Prirodna filozofija, prva tema Tečaja praktične filozofije

Sva predavanja održat će se u prostoru Udruge, na adresi Vladimira Nazora 1 u Varaždinu s početkom u 20 sati. Ulaz na sva predavanja je besplatan.

Na sam Svjetski dan filozofije, 19. studenog osim predavanja Mudrost Rima, priređuju i Noć otvorenih vrata kada će se posjetitelji moći informirati i upoznati s filozofskim izdanjima Nove Akropole te razgledati prigodnu izložbu arheoloških reprodukcija. 

Posebno predavanje povodom Svjetskog dana filozofije održat će se u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom „Mladen Kerstner“ u Ludbregu, 27. studenogau 19.30 sati. Tema predavanja je Plotin – jednostavnost pogleda.