Novomarofski nogometaši odmjerili snage s renomiranim protivnikom - GNK Dinamom

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.5.2017. u 08:34h | Objavljeno u Sport

Povodom obilježavanja 90 godina postojanja NK Novi Marof jučer, 18. svibnja, u Sportskom parku u Novom Marofu odigrana je utakmica između domaćeg slavljenika i još uvijek aktualnog prvaka Hrvatske GNK Dinamo.

Bila je to prilika da novomarofski nogometaši odmjere snagu s renomiranim protivnikom te pokažu da se unatoč amaterskom status i u Novom Marofu igra kvalitetan nogomet. Iako rezultat nije bio u prvom planu, gosti iz Zagreba slavili su sa 7:1.

Osim sportskog i slavljeničkog revijalni susret imao je i humanitarni karakter budući su predstavnici zagrebačkog kluba Udruzi Sunce iz Novog Marofa donirali financijska sredstva u iznosu od 20.000 kuna za pomoć u provođenju aktivnosti udruge.

Udruga je osnovana 2002. godine na inicijativu roditelja djece s mentalnom retardacijom s ciljem da se okupljaju, druže, podijele svakodnevne brige i probleme te međusobno savjetuju. Od 2006. Udruga provodi projekt klub „Sunčeve zrake“ koji se i nakon prestanka financiranja od strane Ministarstva financira iz osnovne djelatnosti. Udruga danas broji 21 dijete s teškoćama u razvoju, tri osobe s invaliditetom, a ostali su podupirajući članovi i roditelji, ukupno pedesetak članova.

Označeno u
Galerija slika