Nakon jučerašnje pobjede Martin Vugrinec i danas je bio u vodstvu, ali je morao odustati od utrke Foto: Ivica Vugrinec

Novomarofčanin Martin Vugrinec zbog kvara nije završio drugu utrku Alpe Adria prvenstva

| 27.5.2017. u 15:38h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec (18) nije uspio završiti drugu utrku Alpe Adria prvenstva u klasi Superstock 600, koja se danas vozila u poljskom Poznanju. Pobijedio je Poljak Szimon Strankowski, a drugo i treće mjesto pripalo je austrijskim vozačima Geroldu Jun Gesselbaueru i Philipu Steinmayru.

- Kaže se da sreća prati odvažne. Ne znam iz kojeg razloga božića Fortuna ponovo nije bila na našoj strani. Martin je u potpunosti držao utrku pod kontrolom nakon malo slabijeg starta. U četvrtom krugu brutalno je prešao u vodstvo i na izlazu na ciljnu ravninu napravio prednost od 70-tak metara. Na žalost iz nepoznatog razloga u zavoju broj 4 ugasio mu se motor. Najgore od svega je što smo nakon 10 minuta motor upalili i on je radio bez greške, tako da nas čeka enigma kada se vratimo kod kuće. Hvala bogu da Martin nije pao što sam u prvi trenutak pomislio, a ovaj ćemo riješiti. Urka je izgubljena, ostali smo bez bodova. Nije to ono najgore izjalovio nam se plan- proći kroz prvenstvo sa svim pobjedama. Hvala svima na podršci i što vjerujete i navijače za Martina - javio je iz Poznanja Ivica Vugrinec, Martinov otac i menađer.

Podsjetimo u jučerašnjoj prvoj utrci Martin Vugrinec je slavio s prednošću većom od četiri sekunde. Drugi je bio Gerold Jun Gasslbauer, treći Philip Steinmayr, a četvrti je bio Szimon Strankowski.