Amanda Mlinarić i Alen Remar s trofejima osvojenima u Sisku

Novi trofeji za Amandu Mlinarić i Alena Remara

| 5.9.2017. u 09:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Samo tjedan dana nakon Europskog prvenstva, članovi Varaždinskog streličarskog kluba Alen Remar i Amanda Mlinarić osvojili su po još jedan trofej i to naslov pobjednika Alpe Adria field kupa. Nakon Slovenije, Madžarske i Austrije, veliko finale, održalo se u subotu kod starog grada Siska.

Nakon prva tri turnira Amanda Mlinarić bila je vodeća seniorka složenog luka, dok je Alen Remar bio drugoplasiran u seniorima olimpijskog luka. Po hladnom i kišovitom vremenu oboje varaždinskih streličara uspjelo je doći do željenog cilja. Europska prvakinja u fieldu, Amanda Mlinarić potvrdila je status favoritkinje i odnijela pehar osvajačice field kupa u seniorskoj konkurenciji složenog luka za ovu godinu.

Alen Remar, nositelj titule svjetskog prvaka u fieldu, također je osvajanjem prvog mjesta na turniru u Sisku osvojio i Alpe Adria kup za 2017. godinu u konkurenciji seniora olimpijskog luka. Time je za streličare VSK-a završila field sezona, te je preostalo još samo privesti kraju metno streličarstvo. Očekuje ih još PH u Zadru, a Alena i Amandu vjerojatno i SP u Argentini i Meksiku.

Na ovogodišnjem Alpe Adria kupu sudjelovali su i članovi SK Navaho iz Jalžabeta. Tihana Kovačić, mlada nada hrvatske u olimpijskom luku osvojila je prvo mjesto i odnijela pehar u Jalžabet, dok je njen klupski kolega Tomislav Vugrinec završio kao trećeplasirani senior u disciplini golog luka.