Varaždin ima turističkih potencijala, no gosti ostaju prekratko

| 20.1.2016. u 14:48h | Objavljeno u Aktualno

- Varaždin je meni posebno drag i ima jako velike mogućnosti. U području urbanog turizma, koji se danas rapidno razvija, uzeo je jednu svoju nišu i svake godine je turistima sve interesantniji. Nažalost, tu je još jedino problem zadržavanja gostiju. najviše je organiziranih izleta na jedan dan, no treba težiti tome da ih se zadrži barem dva, tri dana - rekao je Zlatko Kukec, predsjednik Udruge nezavisnih putničkih agencija Hrvatske na današnjem edukativnom seminaru u varaždinskoj palači Herzer.

Tema seminara na koji se odazvao niz turističkih djelatnika bila je "Kulturni, edukativni i urbani turizam u funkciji razvoja destinacija i DMK". Cilj je pak bio podići razinu znanja i vještina dionika turističkog sektora u kreiranju novih sadržaja i proizvoda urbanih destinacija. Gosti su takos lušali o društvenim mrežama u funkciji razvoja turizma, problemima u razvoju, mladima i međunarodnom edukativnom turizmu, a Turističku zajednicu grada Varaždina i primjere dobre prakse iz Varaždina prezentirao je Damir Levak.

Istaknuo je da je turizam Varaždina stasao na nizu kulturnih i društvenih događanja i oni danas čine okosnicu ponude. Na tom tragu, predstavio je i nove pokušaje suradnje, među kojima je suradnja Špancirfesta i MOP festivala.

- Predstavili smo danas jedan novi proizvod koji proizlazi iz sinergije tih dvaju događaja. To je jedan od oglednih promjera kako razvijati turizam u malom gradu, s malo resursa - istaknuo je.