Novi trećeligaš Varteks pripreme će početi u ponedjeljak u Čakvccu Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varteksa počinju s pripremama u ponedjeljak u Čakovcu

| 14.7.2017. u 09:47h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon tjedana neuspješnih pregovora s Gradom i Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina, Nogometni klub Varteks primoran je početi pripreme seniorskog sastava u Čakovcu, stoji u dopisu poslanog iz Nogometnog kluba Varteks.

- Naime, Varteks je tražio termine treninga seniorskog sastava na stadionu Varteksa i na stadionu Slobode, no svi zahtjevi su odbijeni bez razumnog objašnjenja. Valja spomenuti da je seniorski sastava Nk Varaždina, kao trećeligaš, do prije dva mjeseca u potpunosti koristio kapacitete stadiona Varteks i kapacitete stadiona Sloboda za svoje trenažne procese bez posebnih molbi i pitanja, dok NK Varteks, kao trećeligaš, nema pravi niti na jedan jedini termin na navedenim objektima.

Time zapravo grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga daju do znanja da u potpunosti favoriziraju jedan klub, Nk Varaždin, te time krše sva moralna i sportska načela jednakopravnosti za svoje građane i udruge.

NK Varteks i ovim putem zahvaljuje Nogometnom klubu Međimurje i gradu Čakovcu na pomoći i podršci, čime je taj grad pokazao veliko srce te posebno razumijevanje za prijatelje u nevolji, te da se, za razliku od Varaždina, s pravom mogu ponositi sintagmom grada sporta.

Prvi trening nogometaši NK Varteks imaju u ponedjeljak, 17. srpnja, u 18 sati na stadionu ŠRC Mladost u Čakovcu, a Nk Varteks i Nk Međimurje 22. ovog mjeseca odigrat će i prijateljsku utakmicu u Čakovcu - stoji u dopisu iz NK Varteks.