Varaždin nije uspio doći do bodova na domaćem terenu Foto: Krešimir Đurić

Nogometaši Varaždina pretrpjeli neočekivani poraz od Hrvatskog Dragovoljca

| 4.11.2018. u 15:52h | Objavljeno u Sport

U susretu 11. kola Druge HNL, koji je pred oko 1200 gledatelja odigran na stadionu Varteksa, Hrvatski Dragovoljac je s dva gola postignuta u razmaku od dvije minute u drugom poluvremenu, pobijedio je sastav Varaždina rezultatom 2:0, nanijevši varaždinskom drugoligašu četvrti poraz ove sezone,a drugi na domaćem terenu.

Hrvatski Dragovoljac, do ovog kola pretposljednja momčad lige s jednakim brojem bodova kao i posljednjeplasirani Solin, predstavio se kao dobra ekipa, sa čvrstom i discipliniranom obranom, a bili su nezgodni u rijetkim izlascima pred gol domaćina.

U 11. minuti bio je slobodan udarac za Varaždince s oko 24 metara lijevo iskosa od gola gostiju, nakon što je srušen Matija Kolarić. Loptu je uzeo Dario Jertec i gađao desnu stranu gola Hrvatskog Dragovoljca, u kojoj je bio postavljen vratar Zvonimir Šubarić, koji je bez poteškoća uhvatio njegovu loptu.

U 17. minuti nakon kornera Jerteca s desne strane pred golom gostiju najviši u skoku bio je Ćelić koji je glavom loptu poslao zamalo iznad grede gola Hrvatskog Dragovoljca. U 23. minuti Ćelić je zaustavio Tomislava Havojića prekršajem na oko 25 metara od gola Mrmića, loptu je uzeo Alghoul i poslao ju preko grede gola domaćina.

U 29. minuti Majstorović je praćen Senićem pao u kaznenom prostoru Varaždinaca, a sudac Domagoj Kurtović, koji je bio vrlo blizu mjestu događaja, samo je omahnuo rukom, dajući do znanja da mu nije na pameti da pokaže na bijelu točku za goste. U 33. minuti po lijevoj strani napada Hrvatskog dragovoljca probio se Tomislav Havojić, koji je na kraju došao pred vratara Mrmića s lijeve strane, pucao ali točno u domaćeg čuvara mreže.

U 36. minuti nakon ubačaja Perkovića s desne strane Benko koji je bio pred golom gostiju pogodio je loptom lijevu vratnicu gola već svladanog vratara Šubarića. U 39. minuti Bamidele je izbacio u for po lijevoj strani napada Benka, koji se sjurio i nakon što je ušao u kazneni prostor uputio udarac, ali neprecizan. U završnici prvog dijela prvo je Havelka pucao pred golom gostiju,ali je blok gostujjućih obrambenih igrača loptu skrenuo u korner.

Udarac iz kuta s lijeve strane izveo je Jertec, a loptu je kod druge vratbice dočekao Benko, koji je pokušao efektno škaricama, ali u udarcu nije bilo preciznosti. Trener Varaždina na početku drugog poluvremena napravio je dvije izmjene, umjesto Miklića i Havelke u igru su ušli Golubar i Vuk.

Nakon dobre akcije Varaždinaca u 58. minuti Vuk je loptu poslao po zemlji pored lijeve vratnice gola Šubarića. Gosti su došli u vodstvo u 61. minuti, a strijelac je bio kapetan gostiju Josip Ćorić, koji je prihvatio loptu tridesetak metara od gola domaćina i krenuo nenapadan prema kaznenom prostoru te se s oko 18 metara odlučio na udarac koji je bio precizan u lijevu stranu gola Mrmića.

Dvije minute kasnije i drugi gol Hrvatskog Dragovoljca, a strijelac je bio Tomislav Havojić. U 81. minuti kontra gostiju, Havojić koji je izašao sam pred Mrmića htio je odigrati u desnu stranu za Čorića, ali je vratar Mrmić pročitao njegovu namjeru, a minutu kasnije Burić je pucao pred golom domaćina, ali je lopta otišla iznad grede.