Nakon pobjede u Velikoj Gorici u Varaždinu se nadaju i pobjedi danas protiv Šibenika na stadionu Varteksa

Nogometaši Varaždina danas protiv Šibenika idu po treću pobjedu u nizu

| 27.9.2017. u 09:41h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina, koji su u subotu u Velikoj Gorici došli do druge uzastopne prvenstvene pobjede, pod vodstvom trenera Maria Kovačevića, danas će na stadionu Varteksa u sklopu 8. kola ugostiti sastav Šibenika.

Na stadionu u Velikoj Gorici pobijedili su domaću Goricu 2:1, golovima Mesarića u 21. i Glavice u 71. minuti. Domaćin, koji je lani igrao kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, došao je u vodstvo već u 5. minuti, a u 68. minuti ostao je s igračem manje, jer je Žutić dobio drugu opomenu.

- Očito je da smo otrov za lidere prvenstva. U prošlom smo kolu pobijedili Dinamo, a sada Goricu - našalio se trener Varaždina Mario Kovačević, te nastavio: - Malo smo nesigurno ušli u utakmicu, primili rano gol, ali nismo potonuli, već smo izjednačili. Domaćin je nakon toga stisnuo, imao dvije šanse za vodstvo, ali je naš vratar bio fenomenalan. U nastavku susreta smo bili bolji i postigli smo drugi gol, nakon kojeg smo tri puta išli sami na njihovog golmana, ali šanse nismo realizirali, no, na sreću, za to nismo kažnjeni, jer je obrana u drugom dijelu odigrala na visokom nivou i suparniku nismo dozvolili šansu. Zasluženo smo pobijedili dobru Goricu - rekao je trener Kovačević.

Unatoč dobrim igrama i rezultatima Kovačević spušta loptu na zemlju, uoči današnjeg dolaska Šibenika, a utakmice će početi u 16 sati.
- Ne želim euforiju, idemo utakmicu po utakmicu. Kada sam došao za trenera moj prvi zadatak je bio da napravim ekipu, a sve više sličimo na ekipu i ako tako nastavimo bit će dobro. Trebamo se dobro pripremiti za Šibenik, koji igra u sustavu 4-2-3-1. Kompaktni su i čvrsti, imaju par iskusnih igrača, koji su igrali Prvu ligu, a po lijevoj strani imaju dosta brze igrače i morat ćemo biti oprezni. Od prve minute željet ćemo se nametnuti i svojom igrom doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da će naši navijači u velikom broju doći na današnji susret protiv Šibenika - zaključio je trener Kovačević.

Zbog ozljeda izvan konkurenciji za momčad su i dalje Jertec, Prahić, Vuk i Erić.

Parovi 8. kola Druge HNL: 27.9. u 16 sati: Varaždin - Šibenik s.d.d., Dugopolje - GNK Dinamo II, Novigrad - Sesvete, Hrvatski Dragovoljac - Kustošija, Lučko - HNK Hajduk II, HNK Gorica - Solin.