Nogometaši Varaždina tražit će prolaz u 1/16 finala Kupa kod Hrvatskog Dragovoljca Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varaždina danas gosti H. Dragovoljca u pretkolu hrvatskog Kupa

| 28.8.2018. u 09:07h | Objavljeno u Sport

Nakon što su tijekom vikenda odradili svoj prvenstveni susret nogometaše Varaždina danas očekuje utakmica pretkola hrvatskog Kupa. Od 18 sati na stadionu u zagrebačkom Sigetu momčad Varaždina će igrati protiv drugoligaša Hrvatskog Dragovoljca.

Njihov međusobni ogled najjači je par pretkola hrvatskog Kupa. Varaždin je posljednje dvije sezone u hrvatskom Kupu zaustavljan u šesnaestini finala od prvoligaškim momčadi, pri čemu je prošle sezone izgubio na stadionu Varteksa od vinkovačke Cibalije, a godinu ranije također je na stadionu Varteksa izgubio od koprivničkog Slaven Belupa.

- Za suparnika sam očekivao manje zvučno ime. Hrvatski Dragovoljac je klub s prvoligaškom tradicijom i ovo je jedan od jačih parova pretkola hrvatskog Kupa. Očekuje nas teška utakmica na početku sezone, nadam se našoj dobroj utakmici i prolasku u šesnaestinu finala Kupa. S obzirom da imamo dosta iskusnu ekipu mislim da je naša prilika da zapaženiji rezultat ostvarimo i kroz Kup, je u tom dijelu natjecanja ne trebamo imati tri mlada igrača do 21 godine među početnih 11, pa mi je lakše sastaviti momčad, a sa iskusnijim igračima možda je laške doči do željenog rezultata - naglasio je trener Varaždina Miljenko Mumlek.

Sukladno propozicijama natjecanja u hrvatskom Kupu, ukoliko će po isteku regularnog dijela igre utakmica završiti neriješeno, igrat će se produžeci od dva puta po 15 minuta, a ako odlučujući pogodak ne bude postignut do kraja produžetaka, pobjednička momčad bit će utvrđena izvođenjem jedanaesteraca.

Pobjednici utakmica pretkola nastavit će natjecanje u šesnaestini finala, koje je na rasporedu 26. rujna, od15.30 sati, a parovi će se odrediti na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju u posljednjih pet godina u Kupu. Inače, već su odigrana dva susreta pretkola, a prolaz su izborile momčadi Krka i Primorca iz Biograda na Moru.