Nika Dobovičnik osvojila je dva odličjau na miting u Zagrebu Foto: facebook

Nika Dobovičnik zlatna i brončana na Mitingu Svetog Patrika

| 21.3.2016. u 21:19h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu, na bazenu Utrina, održan je 12. miting za najmlađe plivače- Miting Svetog Patrika. Nastupilo je 730 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba, među kojima i 35 članova varaždinskog Baroka.

Prvog se dana natjecalo 289 plivača i plivačica rođenih 2004. i 2005. godine, a nastupali su u sve četiri tehnike: delfin, leđno, prsno i kraul na 50-metarskim dionicama. Medalje su se dijelile za svaku disciplinu posebno, a na kraju su se zbrajali rezultati svih tehnika iz čega se dobio ukupan poredak, te su najuspješniji nagrađivani peharima.

Prvog dana natjecanja Barok je predstavljalo 13 članova: Enio Sakač, Luka Štumberger, Bruno Obrstar, Erik Hunjek, Niko Balenta, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Elena Balažinec, Katja Balažinec, Dora Jurak i Petra Gašparac. Najbolji plasman ostvario je Erik Hunjek, 5. mjesto u ukupnom poretku, dok je Luka Štumberger zauzeo 7. mjesto Niko Balent zauzeo je 4. mjesto na 50 delfin.

Drugog dana na natjecanju je nastupilo 465 plivača i plivačica rođenih 2006. i 2007. godine i mlađih. Plivale su sve 4 tehnike u dionicama od 25 metara, a na kraju su se zbrajali svi rezultati i dobio se ukupan poredak. Barok je drugog dana natjecanja predstavljalo 22 člana: Luka Lacković, Matej Rogina, Andro Šantek, Filip Kukec, Matej Đaković, Vito Črtalić, Damian Keliš, Lovro Juretić, Miran Piskač, Hana Ivanković, Sara Marković, Anja Mirilović, Lara Ranković, Anamarija Zavrtnik, Melani Kliček, Mila Mitrović, Bela Mitrović, Ana Amelija Petric, Nina Zebec, Tea Zebec, Leona Juriša i Nika Dobovičnik.

Dvije medalje za Barok na cijelom natjecanju osvojila je Nika Dobovičnik koja je bila zlatna u utrci 50 delfin i brončana na 50 prsno. Osim toga Nika je u ukupnom poretku zauzela 3. mjesto od ukupno 77 natjecateljica u C kategoriji (2006. godište).

Kod djevojčica u D kategoriji (2007. i mlađe) najuspješnija je bila Leona Juriša koja je u ukupnom poretku zauzela 8. mjesto i Melani Kliček koja je zauzela 13. mjesto od 109 natjecateljica.