Članovi varaždinskog Plivačkog kluba Barok, koji su nastupili na mini GP Medo u Zagrebu

Nika Dobovičnik najuspješnija mlađa kadetkinja na GP Medo

| 17.1.2017. u 10:48h | Objavljeno u Sport

Dvadeset kadeta i mlađih kadeta varaždinskog PK Barok nastupilo je u Zagrebu na mini GP natjecanju "Medo". Osvojili su 6 medalja, a najuspješnia predstavnica Baroka bila je Nika Dobovičnik, koja je osvojila 2 zlata: na 400 i 800 m slobodno. Uz to je ostvarila i 4. mjesto na 100 m slobodno, te 5. mjesto na 200 m leđno.  Nika Dobovičnik je drugu godinu za redom bila najuspješnija mlađa kadetinja na ovom natjecanju.

Ostali osvajčii medalja bili su Erik Hunjek, kojemu su pripala tri srebra – 200 m mješovito, 400 m mješovito i 800 m slobodno u konkurenciji mlađih kadeta, te Niko Balenta, bronačani na 200 m leptir, također u konkurenciji ml.kadeta.

Pohvale zaslužuju i dvije kadetkinje Lana Cvetko, koja je isplivala svoju prvu A normu za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u disciplini 100 m leptir te B normu na 200 m leptir, te Petra Gašparac koja je izvrsno otplivala sve utrke, te svojoj zbirci od 5 A normi pridodala još jednu – na 400 m slobodno.

Veliki napredak u rezultatima, pokazali su i svi ostali predstavnici Baroka na ovom natjecanju: Karlo Rogina, Filip Kukec, Dorian Klepač, Fran Čurdija, Ivona Valentak, Hana Ivanković, Elena Balažinec, Katja Balažinec, Anamarija Zavrtnik, Dora Jurak, Leona Juriša, Matej Đaković, Ivan Turkalj, Luka Kokotec, i Danijel Gašparić.

Sljedeća natjecanja koja očekuju plivače varaždinskog Baroka su Regionalno kadetsko prvenstvo Hrvatske u Sisku i 7. Pokal Radenci gdje će nastupiti najstarije plivačice kluba.