Neven Maruševec ponovno izabran za predsjednika ŽRK Koke Foto: Martin Novosel

Neven Maruševec ponovno izabran za predsjednika ŽRK Koke

vv | 29.3.2024. u 08:12h | Objavljeno u Sport

Jučer je u kongresnoj dvorani Arene Varaždin održana redovna izborna skupština Ženskog rukometnog kluba Koka na kojem je glavna točka bila izbor novog predsjednika kluba, a na tu poziciju je na novi četverogodišnji mandat ponovno odabran dosadašnji predsjednik kluba, Neven Maruševec, a izabran je jednoglasnom odlukom skupštine.

- Hvala vam na povjerenju i što vjerujete u sve što je do sada rađeno u prijašnjem mandatu. Nadam se da budemo svjesni i uočili mane pa te mane pretvorili u nekakva poboljšanja u sljedećim godinam te postavili naš klub na jednu bolju razinu i u sklopu hrvatskog prvenstva pa da se putem toga ponovno vratimo na europska natjecanja - istaknuo je Maruševec, koji je također pozvao na angažman HRS-a smatrajući da iz godine u godinu pada kvaliteta natjecanja u ženskom rukometu, kao i u muškom rukometu.

- Ono što se vidi iz našeg financijskog izvješća, naši prihodi su nam porasli, ali isto tako su nam porasli i troškovi. Svi klubovi se bore s porastom troškova i kotizacija. Kvaliteta rukometa i u muškom i ženskom rukometu iz godine u godinu padaju i ako Hrvatska želi da i dalje ima nekakve rezultat ne svjetskim i europskim prvenstvima oni će morati počivati na kvaliteti nacionalnih liga. Zato smatram da bi savez morao sjesti sa svima nama da nam omogući neko normalnije funkcioniranje klubova i tu ne govorim samo o nama već generalno o svim klubovima. Nisam siguran kako je u muškkom rukometu, ali ženski rukomet polako ide prema dolje, a u tom polako prema dolje postoji jedna točka kada ide brzo prema dolje i onda će nakon toga jako dugo trebati da se vrati to na neke zelene grane - napomenuo je Maruševec.

Skupstina_ZRK_Koka.jpg

Unatoč nešto slabijim rezultatima seniorske ekipe posljednjih nekoliko sezona, u 2023. godini je ostvaren povijesni uspjeh kluba kada je nakon 20-ak godina jedna mlađa uzrasna kategorija kluba uspješno osvojila naslov državnih prvakinja. U12 sastav ŽRK Koke je pod vodstvom trenerice Maje Čop Andesilić i njene pomoćnice Snježane Horvat osvojila titulu državnih prvakinja završnici Prvenstva Hrvatske u Poreču.

Na skupštini su usvojena sva izvješća jednoglasno. Prema financijskom izvješću, u 2023. godini je klub imao 242 187 eura prihoda, dok su rashodi iznosili 245 766 eura, što znači da su u 2023. imali minus od 3 579 eura. U 2024. godini očekuju ukupni prihodi i rashodi kluba u iznosu od 250 277 eura.

Osim predsjednika, na izbornoj skupštini su izabrani i članovi drugih predstavničkih tijela unutar kluba koji su uglavnom ostali nepromijenjeni u sastavu. Za Izvršni odbor kluba su izabrani Neven Maruševec (predsj.), Lidia Belamarić, Nada Šamarija, Kazimir Sardelić, Marko Santo, Damir Kuzminski i Miroslav Ježovita. Za Nadzorni odbor su odabrani Boris Santo (predsj.) Alan Mravlinčić, Neven Buljan i Željko Filipović dok je za likvidatora udruge izabrana Lidia Belamarić.

Damir_Premuzic.jpg

Skupstina_01.jpg

Skupstina_02.jpg