Martin Vugrinec, Spidermartin, pokazao je svoje kvalitete i na završnici Međunarodnog njemačkog prvenstva u motociklizmu (IDM-u)

Naš SpiderMartin i s "20 konja" slabijim motorom juri uz bok najboljima na svijetu!

| 3.10.2017. u 13:48h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec (18) nastupio je na završnici Međunarodnog njemačkog prvenstva u motociklizmu (IDM-u), jednom od najcjenjenijih moto natjecanja u Europi.

Završnica, posljednje dvije utrke ove sezone, vožena je pošlog vikenda na Hockenheimringu, a novomarofski motociklist je na jednom od najjačih prvenstava na svijetu, imao slabiji motor 17 do 20 konjskih snaga od konkurencije, no drugu je utrku završio je drugu utrku na 10. mjestu u konkurenciji 16 vozača. Na prvoj utrci, koja je vožena u subotu, Vugrinec je bio prisiljen odustati u četvrtom krugu, kada je bio na osmoj poziciji, jer mu je motor počeo raditi na tri cilindra.

- Ideja o nastavku moje karijere u Njemačkom IDM-u već je neko vrijeme jedna je od opcija u vodstvu mog tima. Zahvaljujući nesebičnom angažmanu naših ljudi u svijetu, koji vole motosport i navijaju za mene, ta mi se želja ostvarila prošli vikend.  O planovima i željama drugi put, samo ću reći da mi se ovim nastupom u završnici IDM-a otvaraju nove mogućnosti. Kao i uvijek dao sam sve od sebe radeći ono što volim, najbolje kako znam, utrkujući se bez kalkulacija - naglasio je Martin Vugrinec, koji je u Njemačkoj vozio sa stock motociklom u jačoj Supersport klasi.

Vugrinec nije imao sreće u kvalifikacijama u petak, jer je u prvim kvalifikacijama pao s motora. Pri brzini od oko 120 kilometara na sat Vugrinec se odsklizao sa staze, a pad je, srećom, prošao bez posljedica po Martina, ali je stradao motocikl.

Njegovoj mehaničarskoj ekipi to je prouzročilo dosta tehničkih problema s motorom, koji se, nažalost, nisu svi pokazali odjednom, nego jedan za drugim, a tako su ih i otklanjali.

U drugim kvalifikacijama je zbog problema s motociklom, usljed pada, u drugom krugu morao je odustati od daljneg sudjelovanja u kvalifikacijama, ali je do tog trenutka ostvario svoje najbrže vrijeme, koje mu je omogućilo 11 startnu poziciju u konkurenciji 16 vozača.