Izbornik Davis cup reprezentacije Hrvatske Željko Krajan

Nakon pobjede nad Kanadom Davis Cup protiv Kazahstana u Varaždinu?

| 5.2.2018. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je pod vodstvom izbornika, varaždinskog teniskog trenera, Željka Krajana izborila četvrtfinale tog natjecanja, nakon što su pobijedili u osječkom Gradskom vrtu reprezentaciju Kanade rezultatom 3:1.

Odlučujući treći poen osvojio je Borna Ćorić jučerašnjom pobjedom protiv najboljeg Kanađanina Denisa Šapovalova (6:4, 6:4, 6:4). U skorašnjem četvrtfinalu, devetom za Hrvatsku u Davisovu kupu, naša će vrsta ugostiti Kazahstan, koji je u 1. kolu na domaćem terenu svladao oslabljenu Švicarsku 4:1.

Četvrtfinale Davis Cupa na rasporedu je od 6. do 8. travnja, a izgledni domaćin dvoboja između Hrvatske i Kazahstana je Varaždin i dvorana na Dravi.

Navodno igrači i izbornik nemaju ništa protiv da se taj susret odigra u Varaždinu, no hoće li se to i dogoditi trebalo bi se znati tijekom ovog tjedna i razgovora između predstavnika Hrvatskog teniskog saveza i Tenis kluba Varteks sa čelnicima Grada Varaždina.

Hrvatski tenisači već su jednom igrali meč 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa i to 2010. godine, kada su u dvorani na Dravi pobijedili Ekvador 5:0. I ženska FED kup reprezentacija gostovala je 2003. godine u Varaždinu, kada je na terenima TK Varteksa ugostila Brazil i slavila rezultatom 4:1. U sastavu hrvatske vrste tada je

Označeno u