Nakon 5. kola poznati pobjednici Patuljan kup

| 30.8.2016. u 09:32h | Objavljeno u Sport

U organizaciji  Sportsko-ribolovnog društva Ivanec na bajeru zvanom Barutana, petim je kolom završeno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, na patuljaste somiće, tzv.Patuljan kup. Pobijedio je Petar Klaus ,član SRD Sračinec sa ulovom od 5366 grama patuljana, drugi je bio Alen Martinčević, član SRD Ivanec sa 5107 grama , dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Drago Cerovčec sa 4887 grama. Prvoplasirana trojica primili su medalje organizatora.

Sveukupni pobjednik je Drago Cerovčec sa ukupno 8 negativnih bodova (dva prva i dva druga mjesta ) sa ukupnim ulovom od ukupno 19455 grama patuljastim somića, drugi je Boris Stubičar, član SRD Varaždin sa 14 negativnih bodova, koliko je imao i trećeplasirani Ivica Belavić,član SRD Interland Varaždin. Prilikom istog broja negativnih bodova  za drugo  mjesto odlučivao je ukupan ulov gdje je uspješniji bio Boris Stubičar sa 17284 grama u odnosu na Belavića koji je imao ulov od 17047 grama patuljana.

Prvoplasirana trojica u ukupnom poretku primila su pehare organizatora, koje im je uručio Željko Geček, član Izvršnog odbora zadužen za provedbu natjecanja.  

Samo natjecanje koje je najpopularnije ribičko natjecanje u ivanečkom kraju a održava se već 15 godina i otvorenog je tipa za sve ribiče, trajalo je od lipnja do kolovoza i odvijalo se u pet kola, a nastupilo je ukupno dvadeset i pet ribiča iz Varaždina, Sračinca ,Cestice i Ivanca.