Policija prijavila upravitelja (34) cestičke Poljoprivredne zadruge zbog subvencijske prijevare

M.P./Varaždinske vijesti | 10.2.2016. u 12:09h | Objavljeno u Crna kronika

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici PU varaždinske podnijeli su kaznenu prijavu protiv 34-godišnjaka zbog kaznenog djela subvencijske prijevare.

- Kako je utvrđeno, sumnja se da je kao upravitelj poljoprivredne zadruge u Cestici krajem 2007. godine s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva sklopio ugovor za projekt izgradnje pogona za preradu mlijeka kojim su mu odobrena novčana sredstva u iznosu od 500.000 kuna. No, od tog je iznosa samo 100.000 kuna iskoristio sukladno namjeni, dok je ostali novčani iznos iskoristio u razne svrhe protivno namjeni - izvijestili su iz PU varaždinske.

Danijel Korotaj, zamjenik predsjednika NO Poljoprivredne zadruge Cestica, kratko nam je kazao da "nema pojma" da je policija istraživala Poljoprivrednu zadrugu te da se za više informacija obratimo upravitelju Josipu Boraku.

Prema podacima Poslovne.hr, Borak je upravitelj PZ od 2005. godine.

- Nisam upoznat s time da bi policija istraživala zadrugu, a ostalo ne bih komentirao. Trenutno sam u Izraelu i čujemo se u ponedjeljak - kratko nam je poručio Borak, koji je inače i direktor Tehnološkog parka Varaždin.