FOTO: Prekrasan zimski ugođaj blagdanskog pješačenja DŠR-a Lančić-Knapić Foto: DŠR Lančić-Knapić

FOTO: Prekrasan zimski ugođaj blagdanskog pješačenja DŠR-a Lančić-Knapić

I.D./Varaždinske vijesti | 8.1.2016. u 08:09h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić održalo je u srijedu 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja, svoje tradicionalno, šesto po redu pješačenje kojemu se odazvalo 111 rekreativaca.

- Ova brojka bila bi i mnogo veća da večer prije i u noći nije padala ledena kiša pa su se, vjerojatno, mnogi već najavljeni rekreativci uplašili leda. Na sreću, ujutro je pao snjeg i prekrio led pa se pješačenje pretvorilo u najljepšu zimsku rekreativnu bajku - ističu iz DŠR-a Lančić-Knapić.

Varaždin, Ivanec, Lepoglava, Gečkovec, Ivanečki Vrhovec, Vuglovec, Kneginec, Nedeljanec, Krušljevec, Črešnjevo, Tužno, Punikve, Ladanje, Bedenec, Korenica, Kaniža, Jerovec, Salinovec, Lovrećan... neka su od mjesta odakle su u Lančić-Knapić pristigli rekreativci svih uzrasta i podjednake zastupljenosti oba spola. Osim njih, u pješačenju je sudjelovao velik broj domaćih rekreativaca iz Lančić–Knapića.

Nakon jutarnjeg okupljanja ispred društvenog doma u Knapiću te kavice i "žestice" za zagrijavanje, pješačilo se rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak - Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila oko 9 kilometara, a pješačenje je, sa stankama, trajalo oko tri i pol sata.

Na Žganom vinu čekala je logistika DŠR-a s kuhanim vinom, toplim čajem i domaćim delicijama: suhim kobasicama, prezvuštom, špekom, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i lovačke kobasice - jegera. Odmor je potrajao nešto više od pola sata, a zatim je slijedio povratak drugom stazom preko Skradnjaka do društvenog doma u Knapiću, gdje je rekreativce čekao kuhani grah s kobasicama i prsnim vršcima, gemišti i sokovi. Druženje u veseloj atmosferi dodatno je razbuktao popularni glazbeni sastav Faringaši.