Na 37. ZP Varaždina u malom nogometu večeras rasplet skupina prvoga kruga

| 21.12.2016. u 15:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

S dvjema fantastičnim utakmicama otvorit će se večerašnji, osmi natjecateljski dan 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu. Najprije će u 18 sati sjajni međimurski MIP Weyland (Jambres, Sokser, Krasniqi, Bobičanec, Žganec, Šinjori, Šoštarić…) odmjeriti snage s birano posloženom ekipom CB Majstori iz Sračinca (Mikić, Glavica, P. Rog, Drožđek, Novoselec, D. Melnjak…) u utakmici za pobjednika Skupine 4 prvoga kruga.

Nakon toga će (18:40) u sraz za pobjednika Skupine 1 fantastična Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi (Kanjuh, Pavlović, Skorin, Veseli…) – ekipa koja brani naslov prvaka ZPV-a – i Centar Škudar iz Novoga Golubovca, momčad koja je dobrim dijelom preslika uglednog ASO Ponosa (Vincelj, Majcenić, Kresonja, Gamilec, Poslon…).

Osim što su u pitanju utakmice koje određuju prvake ovih skupina, ujedno su to i „bitke“ za izravni plasman u četvrtfinale ili osminu finala. Naime, dva od devet najboljih prvaka skupina izravno će u četvrtzavršnicu (trenutačno te pozicije drže Hudek Trgotrans i Automobil Lončar), naredna četiri prvaka grupa izravno su u osmini finala, izbjegavaju prvu nokaut fazu (1/16 finala).   

Srijedu na Pan kupu začinit će i i izravni „sudari“ tri vrhunske veteranske momčadi koje aspiriraju na osvajanje turnira. Prvi puta na Pan kup stiže iz Jaske proslavljeni Zloćo (pod imenom A.C.C. Mravunac & Zloćo i prijatelji), za kojeg bi trebali zaigrati Šokota, Štrok, Milinović…, igrači s mnoštvom trofeja u vitrinama pa i na najvećem, Kutiji šibica. Bjelovarska HEBA Gradnja Invest je već pokazala visoku kvalitetu, a Zloći će nastojati „pomrsiti račune“ i uvijek dobra Lepoglava. Sve u svemu prava – sportska srijeda u Areni.

Jučerašnji dan, utorak, također je ponudio puno dobrog malog nogometa. Posebno se to odnosi na još jedno sjajno izdanje Art metala Junajted koji ove zime doista izgledaju posebno dobro, mirno i staloženo, bodove osvajaju rutinirano. Jučer čak 6:2 protiv vrlo dobre Autopraonice Zagrepčanke, uz gotovo ravnopravnu „raspodjelu“ gol-učinka. Dva puta kapetan Malnar plus Šimek, Sačer, Sajko i autogol (Gorše); aktualni mininogometni prvak Hrvatske glatko je osvojio devetu skupinu prvoga kruga.

Vrijedne pobjede upisali su i Prijatelji Pizzeria Easy (Bednja) i Iceki & CB Sport (Kučan), dok se sinoć i službeno – unatoč 3:2 pobjedi protiv Bake iz Gojanca – oprostila ekipa Svježa jaja Vuk iz Čehovca; dosad najuspješnija međimurska momčad Pan kupa (nikad slabiji od osmine finala, štoviše jednom treći, jednom četvrtfinalisti) ovog je puta zapela u skupini prvoga kruga.

Ne propustite sportsku srijedu u Areni, ulaznica je i dalje 15 kuna, ona cijeloturnirska – 100 kuna.

REZULTATI - UTORAK, 20.12.2016.

RASPORED UTAKMICA
18:00    (VET) COJONES (Lepoglava) – HIDROMONT & MP (Varaždin)    1:1
18:40    SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – BAKA (Gojanec)    3:2
19:20    ART METALI JUNAJTED (Varaždin) – AUTOPRAONICA ZAGREPČANKA (Zg)    6:2
20:00    MIP WEYLAND (Pušćine) – BEDNJA    6:1
20:40    PRIJATELJI PIZZERIA EASY (Bednja) – AUTOPRAONICA ZAGREPČANKA (Zg)    2:1
21:20    ICEKI & CB SPORT (Kučan Marof) – MNK LJUBEŠĆICA    3:1

RASPORED - SRIJEDA, 21.12.2016.

RASPORED UTAKMICA
18:00    MIP WEYLAND (Pušćine) – CB MAJSTORI (Sračinec)
18:40    PIZZERIA STARI ZAGREB BORONGAJ LUGOVI (Zg) – CENTAR ŠKUDAR (NG)
19:20    (VET) HEBA GRADNJA INVEST (BJ) – A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP (Jaska)
20:00    FE LACIO (Varaždin) – CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec)
20:40    (VET) LEPOGLAVA - A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO I PRIJATELJI (Jaska)